תפריט בן שנה ו-7

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט בן שנה ו-7
    סימה
    08/01/2012

שלום רב, בני בן שנה -7 חודשים. מיום היוולדו בני ינק כאשר שילבתי מטרנה לתקופה של חודשיים ימים. אך לאחר תופעות לוואי קשות ובירורים התברר כי הוא אלרגי לחלב פרה. על כן, אני מניקה עד היום (כמובן שבחצי שנה האחרונה המזון העיקרי שלו הוא אוכל ולא הנקה).בימים אחרונים החלטתי שאני מפסיקה להניק ותזונתו תתבסס רק על אכול ולא על הנקה. שאלתי היא האם בגיל שנה ו-7 חודשים תזונתו יכולה להסתפק אך ורק על אוכל ביתי בלתי תוספת של מטרנה (מטרנה צמחית למשל)? ( אני משתדלת מאוד להאכיל אותו בביצה, סלט פירות בתוספת קוואקר,סילאן/טחינה), מרקים שונים של קטניות,קוסקוס, פתיתים, בשר הודו אדום, לחם, פסטה, ירקות חתוכים-אוכל רק מלפפון ועגבניה (אלו בסה"כ המזונות שאוכל בגן ובבית)
    אשמח לקבל התייחסותך לעניין והצעתך לשיפור תפריטו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפריט בן שנה ו-7

הוספת תגובה

• תפריט בן שנה ו-7 - תגובה

יעל משיח ארזי
    08/01/2012

סימה שלום
    בגיל שנה ו-7 חודשים יכול לאכול מזון רגיל בלבד למרות שתמיד ניתן לתת תוספת של חלב שקדים או חלב אורז כארוחת ביניים אם יש עוד צורך בשתיית חלב. אך שמירה על 5-6 ארוחות במהלך היום מגוונות ומאוזנות תוך הקפדה על תחליפים לסידן כמו טחינה , שקדייה, חלבה , ירקות כמו כרוב וכדומה הינה מספקת.
    את יכולה לקבוע תור לדיאטנית בקופת חולים שתעזור לך לסדר תפריט מאוזן ומסודר עבור בנך
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו