שבירת עקומת גדילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבירת עקומת גדילה
    אירן
    11/01/2012

שלום. בתי בת שנה, נולדה 2900, היום שוקלת 7.4 ק"ג עם ירידה הדרגתית בעלייה במשקל החל מגיל 4 חוד'. באחזון הגובה היא נמצאת פחות או יותר באותה העקומה. היום היא על הנקה 2-3 פעמים ביום (בוקר, לפני שינה/ לילה ולפעמים לפני שינת צהריים.את האוכל מוצק אוכלת בכמויות קטנות מאוד ולא את כל הסוגים. בתקופת צמיחת שיניים או מחלה מפסיקה כמעט לגמרי עם האוכל מהשולחן ונשארת על הנקה וכמויות מזעריות של אוכל רגיל. את הכמויות שהיא יונקת אינני יודעת (אבל אחרי הנקה היא לא רוצה לאכול כלום במשך לפחות 2.5-3 שעות ולפעמים הרבה יותר. המליצו לי (לא אנשי מקצוע) להפסיק עם ההנקה על מנת שתוכל יותר טוב מאוכל רגיל. האים יש בזה יתרון? ידוע לי שבגיל שנה עדיין תינוקות צריכים לאכול 2 מנות חלב, במיוחד אלו שלא אוכלים טוב מזון רגיל.. יש לציין ש-Hb תקין. ההתפתחות שלה תקינה לחלוטין. אבל אני בכל זאת מודאגת שהיא לא מקבלת מספיק ויטמינים וערך הקלורי שהיא צריכה. אני מנסה לתת לה יותר ממזון מזין כמו אבוקדו, פרוסת לחם עם חמאה, ציר עוף (זה הדברים שהיא מוכנה לאכול) אבל ברוב המקרים היא לא רוצה לאכול משאר סוגי המזון שמציעים לה. ממגוון הפירות היא אוכלת רק קצת תותים וקצת בננה, בשר בכמויות מועטות מאוד (אני מדברת על כ-30 ג"ם של בשר לכל היותר בארוחה). תעזרו לי להבין מי נגד מי. האים המצב של העליה במשקל של התינוקת מצריך פניה דחופה לדיאטנית. רופאי ילדים לא מתייחסים ברצינות לעניין של המשקל.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבירת עקומת גדילה

הוספת תגובה

• שבירת עקומת גדילה - תגובה

יעל משיח ארזי
    11/01/2012

אירן שלום
    מציעה לך ללכת עם הנתונים של משקל ואורך (כמה שיותר נק' ) לדיאטנית שתעזור לך עם תפריט מועשר עבור ביתך. הכי חשוב לנסות ולתת לה את המזון שאוהבת לאכול אך בשילובים עם שומנים בריאים כמו שילוב של שמן/ בקציצות או פירה עם חמאה / מזולה או סלט אבוקדו עם ביצה וכדומה
    אני ממליצה להניק פחות ולתת יותר מוצקים משום שצריכה להתחיל בהדרגה להפסיק עם ההנקה ולעבור למוצקים כל עוד מספר ההנקות יחסית רב מתרגלת לוותר על אכילת מוצקים
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו