כמויות מזון לתינוקת בת חודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמויות מזון לתינוקת בת חודש
    תהילה
    21/01/2012

בתנו נולדה 2.4 ק"ג. היא אוכלת תמ"ל וחלב אם שאוב. עד לפני מספר ימים הארוחות שלה לא היו "מסודרות"- היא היתה אוכלת 60-70 מ"ל כל שעה וחצי-שעתיים. העלנו לה בהדרגה ל-80 מ"ל ואז ל-90. בשלושה ימים האחרונים היא אכלה 90 מ"ל בארוחה ושמרה על מרווח של 3-4 שעות בין ארוחה לארוחה. בטיפת חלב אמרו לנו "לזרום" עם הילדה ולתת לה כמה שהיא רוצה. לעומת זאת, רופאת המשפחה אמרה ש-90 מ"ל לתינוקת במשקלה (שוקלת היום 3.2 ק"ג) זה המון ולא לתת לה יותר מ-70-80 בארוחה. בעקבות המלצת הרופאה, אכן הורדנו לה אתמול את הכמות ל-80 מ"ל. במהלך היום היא דרשה אוכל כל שעתיים אבל הכמות הספיקה לה. בלילה היא השתוללה ורק לאחר שאכלה 140 (!!!) מ"ל היא נרגעה.
    למי אמורים להקשיב-לטיפת חלב או לרופאה? מצד אחד אנחנו לא רוצים כמובן להרעיב אותה והבכי שלה קורע לב. מצד שני, אנחנו ממש לא רוצים להעמיס עליה ולהרחיב לה את הקיבה (היא עלולה לסבול מבעיית משקל).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כמויות מזון לתינוקת בת חודש - תגובה

איילת בר
    24/01/2012

שלום תהילה,
    יכול להיות שלביתך הייתה קפיצת גדילה ולכן דרשה מזון כל שעה וחצי.
    אני אישית הייתי הולכת עם דרישת התינוקת שלי.
    הרי ניתן לשים לב שאם את לא מספקת את המנה הרצויה היא דורשת מנה כפולה מאוחר יותר.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו