כמות מוצקים וכמות בקבוקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמות מוצקים וכמות בקבוקים
    אמא שלה
    13/02/2012

שלום,

בתי בת חצי שנה,
    רציתי לדעת מה נחשבת לארוחת פירות שאחריה אין צורך להשלים? (בבקשה אל תדברו איתו בגרמים אלא לפי כמות פירות..:)
    אני זוכרת עם הגדול שלי שדי מהר לא השלמתי עם בקבוק ואחרי שעה וחצי כבר היה רעב לצהריים. הרי בעצם הפירות הם ארוחה קטנה לא? כי עכשיו היא אוכלת פירות ואז בקבוק, וכבר אחרי שעתיים ירקות ואז בקבוק שוב.. (כי לא ישנה בין לבין) והייתי שמחה להוריד את הבקבוק או לפחות את הכמות שהיא שותה ולתת יתור מקום לארוחת הצהריים שכרגע לא מחבבת במיוחד

ובהמשך ישיר, לגבי המשך הדרך (כרגע אני מציעה לי שתי ארוחות מוצקים, בוקר וצהריים) האם ומתי כדאי להציע מוצקים פעם שלישית - ארוחת ארבע או/ו ארוחת ערב?
    הרי גם ארוחת ארבע אמורה להיות נשנוש ולא ארוחה מלאה לא?

אני לא זוכרת מתי המעבר מארוחה כל 3 שעות ל3 ארוחות ושתיים קטנות...

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ומים?

אמא שלה
    14/02/2012

ראשית תודה על התשובה המהירה
    אבל באיזהו שלב לא עדיף קודם להציע מים? כי לפעמים תאכל בקבוק כשבעצם פשוט צמאה לא?
    אני זוכרת שהגדול שלי היה שותה בקבוק סימילאק של 240 עד 300 אחרי ארוחת ערב מכובדת ביותר (בגיל שמונה חודשים וקצת) עד שפשוט החלפתי למים כי זה היה נראה לי מוגזם. בגילה (חצי שנה) ייקח לה זמן להתרגל למים אז אולי להציע גם וגם?
    אני פשוט מפחדת שאם תתרגל לזה שיש בקבוק אחר כך לא תשקיע במוצקים..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומים? - תגובה

לירון פז
    14/02/2012

כמובן..כאשר מתחילים לשלב ארוחות של מזון מוצק, מגיל חצי שנה, מומלץ להתחיל ולתת תוספת של מים(מורתחים ומצוננים). הייתי נותנת תמ"ל/בקבוק כהשלמה רק אם מדובר על שלב שבו היא אוכלת רק מספר כפיות, ואז נדרשת השלמה תזונתית. אם היא מגיעה לארוחונת, אין צורך להשלים בתמ"ל/בקבוק. בכל מקרה ההנחיות הם לשלב שתייה של מים(מורתחים ומצוננים) בתפריט מגיל חצי שנה(במיוחד בארוחות של מזון מוצק).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו