מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוקת בת 11 חודשיםדיקלה08/03/2012
שלום,
יש לי תינוקת בת 11 חודשים, נמצאת במשפחתון, כיום התפריט שלה ניראה ככה:
6:00- דייסת שיבולת שועל על בסיס מטרנה 180 מ"ל
8.30- נותנים לה במשפחתון מנת פירות טחונים
12:00- נותנים לה במשפחתון מרק ירקות טחון
15:00- מביאים לה מטרנה 180 מ"ל
(המטפלת אומרת שנותנים לה בין לבין קצת פטי בר או במבה)
הבעיה מתחילה פה שאני מביאה אותה הבית, מה לעשות לה לאכול לארוחה של 17:00?
17:00- כיום אני מביאה ל 2 שטוזים או 2 דניאלה (1 לא מספיק לה כארוחה) כמובן שניסיתי יוגורטים ללא סוכר אבל ממש לא הסכימה לאכול.
20:00- שוב מטרנה 180 מ"ל (כך יוצא שאוכלת 3 מנות מטרנות ביום)
1. באופן כללי רציתי לדעת האם התפריט שלה מתאים לגילה או דל מידי????
2. מה אני יכולה להאכיל אותה ב 17:00 במקום סתם שתי מעדנים??
3. בימי שישי שבת שאני מכינה לה את המרק כמעט ולא מוכנה לאכול, אני שמה לה: תפו"א קישואים גזר בטטה סלרי ובצל ורק קצת מלח שארלתי היא: במה אני עוד יכולה לתבל לה את המרק אני יודעת שמרק עוף לא בריא אז מה עוד אפשר??
תודה רבה וחד פורים שמח:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקת בת 11 חודשים - תגובה
לירון פז11/03/2012דיקלה שלום,
באופן כללי לכל ילד/ה יש את קצב ההתקדמות שלו. חשוב להקפיד על ארוחה בשרית ליום. אם היא לא מקבלת מנת בשר במשפחתון, הייתי מציעה לשלב זאת שמגיעים הביתה. הארוחה תלויה כמובן בהתקדמות המרקמים. ניתן לשלב ביצה מקושקשת מעורבבת בגבינה, כריך מלחם מלא (עם אבוקדו/ביצה), טחינה גולמית עם בננה או להכין לביבות/פנקיקים. אופציה נוספת היא יוגורט לבן/גבינה במקום השטוזים שמהווים יותר ממתק. אין צורך לתבל במלח או אבקות מרק. ניתן להוסיף עשבי תיבול כגון: סלרי/פטרוזיליה/כוסברה/כמון/כורכום/קינמון וכו'. תמשיכי לנסות, לוקח לתינוקות לפעמים עד17-20 פעמים עד שהם מתרגלים לטעמים, אז המשיכי. קטניות הם דבר נוסף שאת יכולה להוסיף. שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)