תזונה בת שנה וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה בת שנה וחצי
    אחת
    12/03/2012

שלום, הבת שלי בת שנה וחצי אבל כמה שקשור לאוכל, עדיין מעדיפה אוכל של תינוקות. עד לפני כחודש בכלל לא הייתה לוקחת משהו מהיד לפה או לועסת (אציין שהשיניים יצאו לה מאד מאוחר, בגיל שנה ושבועיים), ואכלה רק מרוסקים (3-4 ארוחות) או מטרנה (בוקר וערב. מאז שהפסקתי להניק בסביבות חצי שנה). לאחרונה מתנסה יותר בטעימת אוכל לא מרוסק אבל מוכנה לאכול רק מה שמתוק: עוגות, חלה וכו'. מה שלא מתוק, או שיורקת ישר או שבכלל לא מכניסה לפה (למשל את הירקות של המרק - כלל לא מכניסה לפה ואם אני מכניסה לה, יורקת אותם). כך שהיא עדיין אוכלת בעיקר מרוסקים במשך היום: בבוקר דייסת קווקר עם או בלי פירות, בצהריים מרק- גם את זה מסרבת לעתים קרובות, אחה"צ פירות. כל זה בגן. בבית, בערב, האוכל האהוב עלייה הוא דייסה של מטרנה או לייף שאני מכינה סמיך על בסיס חלב רגיל ונותנת לה עם כפית. אני מנסה להוריד אותה מזה ולתת לה דברים אחרים, למשל פסטה רכה עם קצת מרק או רוטב כלשהו, או קוסקוס, לפעמים מוכנה לאכול קצת מזה אבל בשבועיים האחרונים כמעט ולא - מספיק שהיא רואה מה יש בצלחת היא לא רוצה לטעום. ניסיתי לאכול איתה, לתת לה צלחת עם חתיכות וכו', ניסיתי גם לגוון לה קצת באוכל ולתת דברים שעד כה לא אוכלת כמו ביצים, גבינות, אבל כמעט שום דבר חדש היא לא מוכנה לאכול- במקרה הטוב יורקת או מסרבת ובמקרה הפחות טוב מקיאה.מה כדאי לי לעשות בקשר לזה ואילו סוגים של מזון כדאי לנסות לתת לה לשפר קצת את התזונה שלה? אודה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בת שנה וחצי

הוספת תגובה

• תזונה בת שנה וחצי - תגובה

יעל משיח ארזי
    13/03/2012

נעמה שלום
    לתינוקות לעיתים יש פחד ממזונות חדשים, נסי להמשיך ולהציע לה את אותו מזון כמה פעמים לפני שאת עוברת לנסות מזון אחר.
    לאחר שמצאת מזון שיותר אוהבת נסי לשדרג אותו.
    בנוסף נסי לתת לה טעימות של מה שאת אוכלת.
    נסי לתת לה לאכול בעצמה ובינתיים אם אוהבת דייסה נסי לתת דייסת שיבולת שועל מועשרת בשקדייה או טחינה גולמית עם פרי בפנים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו