מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגלי אכילה של בת שנה וחודשייםמיה15/03/2012
שלום, הבת שלי בת שנה וחודשיים, לאחרונה מגלה יותר ויותר עניין באכילה עצמאית עם האצבעות וכבר לא כ"כ רוצה שיאכילו אותה בכפית, למעט יוגורט ורסקי פירות. יש לי כמה שאלות:
1.. זריקת אוכל על הרצפה: בחלק מהמקרים היא עושה את זה כשכבר לא בא לה לאכול, אבל הרבה פעמים היא עושה זאת בתחילת הארוחה או במהלכה. חלק מכניסה לפה וחלק זורקת על הרצפה. אני אומרת לה בטון רגוע אך נחוש שאנחנו לא זורקים אוכל על הרצפה, והיא מבינה שאסור, אבל לפעמים עדיין ממשיכה. ואף ניסיתי לנקוט בשיטה שאני מוציאה אותה מהכיסא בכל פעם שהיא עושה זאת, אבל לא נראה שזה מפריע לה, ולא נראה שהיא מקשרת בין ההוצאה מהכיסא לבין זריקת האוכל. יש לכם המלצה כיצד לנהוג?
2. מאז האכילה העצמאית היא אוכלת פחות באופן משמעותי - אולי חצי ממה שהיתה אוכלת בעבר. בגדול, מדובר בילדה שבתקופת הרסקים היתה אוכלת טוב ומגוון, למעט בימי מחלה וסביב בקיעת שיניים: מאז שנכנסה לגן בספטמבר, היא ירדה משמעותית באחוזונים בגלל מחלות חורף ובקיעת שיניים. כיום היא בסביבות אחוזון 30 במשקל ובגובה. אני יודעת שצריך לתת לילד לשלוט בכמויות שהוא אוכל, אבל אני עדיין מוטרדת שהיא לא אוכלת מספיק.
3. עד כמה חשוב להקפיד על האכלה בכיסא אוכל או ליד השולחן? הרבה פעמים אני רואה שהיא משתפת יותר פעולה כשאני מגישה לה אוכל כשהיא על הרצפה ולא כבולה בכיסא (דרך אגב היא עדיין לא הולכת). האם זה הרגל רע?
4. שאלה אחרונה: היא שותה רק 120 מ"ל תמ"ל ביום (לפני השינה). וביתר היום: אוכל ומים. האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי אכילה של בת שנה וחודשיים - תגובה
יעל משיח ארזי18/03/2012מיה שלום
בדרך לאכילה עצמאית עוברת ביתך שלבים של הבנת אכילה וחוקי הבית, בדרך אני מניחה שתתקלי בקשיים כמו שאת מציינת עד שתשתפר ותאכל בצורה עצמאית וללא משחקים. בינתיים עליך לשמש דוגמא , להסביר (כמו שאת עושה) שלא זורקים אוכל על הרצפה ושאוכל אוכלים. מומלץ אפילו לשבת ולאכול ארוחות משפחתיות כשתראה אתכם אוכלים אולי תתנהג בצורה יותר מסודרת.
לגבי הכמויות שירדו, האם מראה סימני רעב ? מספיק גדולה כדי לסמן שרעבה
אין לקחת בחשבון ירידה באחוזונים כתוצאה ממחלות או בקיעות שיניים אלא כאשר הירידה במשקל שוברת אחוזונים לאורך תקופה מבלי לתקן.
בינתיים המשיכי לתת לה להתנסות באכילה עצמאית אך בין לבין עזרי לה, לגבי התמ"ל אם אוכל מסודר ומגוון במהלך היום ניתן להוריד בהדרגה את התמ"ל לגמרי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)