האם בתי שמנה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם בתי שמנה?
    יעל
    29/03/2012

שלום,
    הבת שלי בת שנתיים וארבעה חודשים והיא תמיד היתה באחוזון ה-97-98
    היום גובהה 96 ס"מ והיא שוקלת כ- 17 קילו. האם היא נחשבת שמנה?
    האם אני צריכה לעשות משהו בנדון?
    היא נראית גדולה, לא נראית שמנה. היא יפייפיה...והיא אוכלת מעט ממתקים- 2 קוביות שוקולד או ביצת קינדר וכו'. לא אוכלים חטיפים רק שוקולד או סוכריה. כל יום כשבאים מהגן אבל ממתק אחד ליום. היא גם לא אוהבת ככ עוגיות, כשהיא והבן שלי מקבלים. בדר"כ הוא אוכל והיא נותנת לו גם את שלה..היא פשוט אוכלת אוכל ושותה 3 פעמים תמ"ל. בצהרים התחלתי לדלל. אין לה מוצץ ולכן זה עוזר לה להירדם.
    בבית כולםנו רזים.
    מה דעתכם?
    תודה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם בתי שמנה?

הוספת תגובה

• האם בתי שמנה? - תגובה

יעל משיח ארזי
    01/04/2012

יעל שלום
    קודם כל בגיל שנתיים אם אוכלת רגיל ומאוזן התמ"ל מיותר. את יכולה לתת במקום 1/2 כוס חלב 1/2 כוס מים וכדומה. חשוב בשלב זה להתחיל להקנות הרגלי אכילה נכונים בעיקר על ידי דוגמא אישית: ישיבה סביב שולחן, אכילה של מזון בריא מאוזן דל סוכר, מלח ושומן מין החי.
    שילוב של פעילות, הגבלת שעות מסך וכו'
    במידה ואת חוששת שווה ללכת לדיאטנית בקופת החולים שתעבור איתך על תזונת ביתך ותוודא כי אוכלת נכון
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל

יעל
    02/04/2012

למעשה לא קיבלתי תשובה..
    ברור לי שחשוב להקנות הרגלי אכילה נכונים ואנחנו עושים זאת בבית.
    גם לבן שלי נתתי תמ"ל עד גיל 3 בעיקר כי הם בגן ואני לא בטוחה שהאוכל שם מזין כל כך. אני מקפידה לאזן ולתת להם בשאר היום ארוחות מזינות אך, השאלה שלי היתה גבי המשקל של הבת שלי יחסית לגובה. האם היא נחשבת שמנה, לפי הפרמטרים. אני גרה בחו"ל וכאן מסתכלי על זה אחרת לכן חשב לי לדעת.

שוב תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל - תגובה

יעל משיח ארזי
    04/04/2012

לא היא אינה שמנה
    היא נמצאת באחוזונים גבוהים במשקל ובגובה כלומר יש התאמה בין השניים, אך אני שוב טוענת כי אם אוכלת טוב במהלך היום התמ"ל מיותר
    בהצלחה
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו