מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בהאכלהענת29/03/2012
שלום, שמי ענת ואני אמא ליאיר בן ה-9 חודשים. בני הראשון. יאיר החל טעימות כמקובל בגיל 4 חודשים, ובהדרגה עבר לאכול אוכל מרוסק כתחליף לארוחה, מנת פירות ומנת ירקות עם עוף. יאיר מאוד אהב את המנה הזו וחיכה לה.
בגיל חצי שנה חזרתי לעבוד,ושמתי את יאיר אצל מטפלת. מסיבות שאני מעדיפה לא לפרט הוצאתי אותו מהמטפלת וכיום מטפלת בו חברה טובה שלי שמגיעה אלי הביתה. יאיר פורח איתה ומאוד מאושר. יאיר היה אצל המטפלת הראשונה כשבוע ימים. כמספר ימים לאחר שהוצאתי אותו מהמטפלת הראשונה יאיר בבת אחת סירב לאכול פירות וירקות. הוא נועל את הפה כל כך חזק שאי אפשר אפילו לנסות להכניס לו לפה עם האצבע טעימה רק כדי שיטעם שטעים לו. יאיר מקבל,כמקובל, טיפות ברזל ווטימין D. זה הדבר היחידי שהוא מוכל לאכול עם הכפית שלו בהנאה. ניסיתי להוסיף ביסקיוויטים למנה כדי להמתיק לו, ניסיתי לשים מרק בבקבוק כי חשבתי שאולי יש לו פחד או התנגדות לכפית(פלסטיק מיוחדת לבני גילו).ניסתי,בהמלצת אחות טיפת חלב להושיב אותו עלי או על ידי כאשר אני אוכלת ולגרום לו לרצות לאכול לבד. אני שמה לו על צלחת או על כפית טיפה אבוקדו/בננה/טחינה והוא עושה פרצוף כאילו שרוצה להקיא. יאיר רגיש לחלב ולכן אוכל "ניאוקייט"-תחליף חלב שהחלבון בו מפורק.הוא זהה למטרנה וסימילאק במרכיביו אבל החלבון מאוד מפורק שם כך שמקל על העיכול שלו,אני מוסיפה לו דייסת קורנפלור וניל כדי להסמיך לו.יאיר אמור לאכול מנה של 180-210 ג' לפחות. אך הוא אוכל 120-150. זמן האכלה של הבקבוק עד לסיומו(לרוב עד 120) אורך 50 דק' עד שעה וחצי. הרופא אומר שלא ניתן להכניס לו לוריד פירות וירקות..
יאיר באחוזון 23 במשקל וממשיך לרדת.
התשובה מאכזבת אותי כי כואב לי בתור אמא לראות שהילד שלי בן תשעה חודשים חי מבקבוק כל שלוש וחצי שעות, כשהאחינים שלי (בני גילו בדיוק) מתקדמים עם מאכלים שונים ומגוונים. בבקשה תעזרו לי, אני מרגישה שניסתי הכל!
אם אין לכם פיתרון,יש לכם מישהו שאתם יכולים להפנות אותי אליו? או שמישהו בר משהו כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בהאכלה - תגובה
יעל משיח ארזי01/04/2012ענת שלום
במידה ואין כל בעיה מבחינת בליעה או תאבון, דרושה כאן התמדה וסבלנות, האם עבר טראומה כלשהי עם המטפלת הקשורה לאכילה? לפעמים תינוקות מגיבים ברגרסיה באכילה כאשר חלים שינויים. יש להמשיך ולהציע את המזון לתת לו להתעסק במזון אצבעות לתת לו ביסים מהאוכל שלכם ולראות אם רוצה או מגיב בחיוב.
במידה ואין שינוי שווה להתייעץ עם פסיכולוגית התפתחותית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)