בן שנה וחצי לא מפסיק לאכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה וחצי לא מפסיק לאכול
    חגית
    29/04/2012

בני בן שנה וחצי מאוד אוהב אוכל. מעולם לא סירב לאוכל (אלא אם היה חולה). כשאני במטבח מתעסקת עם אוכל בשביל להכין לו או בשבילי הוא בוכה ואינו נרגע עד שמקבל את האוכל. לשבת איתו בארוחות משפחתיות זה סיוט כי הוא כל הזמן מצביע על כל הסירים ומבקש עוד ועוד אפילו שעדיין יש לו בצלחת. זה ממש קשה להוריד אותו משולחן האוכל בסיום הארוחה כי הוא בוכה ואינו מוכן לעזוב את השולחן. בגן הוא גם נהג כך בעבר אך בחודשיים האחרונים הגננת מדווחת על הרגעות . היא אומרת שהוא רגוע , מחכה לתורו בזמן האוכל , מסיים את המנה ואינו מתנגד כשמורידים אותו מכסא האוכל. עלי לציין שתמיד אהב לאכול וגם ינק המון. נולד באחוזון 10 במשקל 3 גר' וסיים את שנתו הראשונה במשקל 12 גר' ובאחוזונים 75% בגובה ו85% במשקל. היום הוא שוקל 13.6 גר' וגובהו בערך 85 ס"מ (אולי פחות, עוד לא היינו בטיפת חלב).
    עלי לציין שהוא ילד מאוד פעיל וכל עוד הוא ער אינו יושב לרגע...
    מבחינת תפריט אני לא יודעת אם הוא אוכל כמות מוגזמת:
    התעוררות: חלב רגיל 120CC
    א.בוקר: בגן , סנדביץ' עם גבינה לבנה, ירקות ולפעמים גם ביצה קשה
    א.ביניים בגן: פרי
    א.צהריים בגן: קציצות או עוף עם איזה פחמימה או ירק
    א.ביניים בגן: סנדביץ' עם חומוס או טחינה
    חוזר מהגן ובדרך כלל מבקש פרי כמו בננה או אגס
    א.ערב: חביתה עם ירקות וגבינה לבנה, או דייסת קוואקר, או פרוסת פשטידה עם ירקות.

אני מאוד מודאגת מהמצב ומרגישה שהעניינים מחוץ לשליטה. האם יש סיבה לדאגה, האם זו התנהגות נורמלית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי לא מפסיק לאכול - תגובה

דפי ליבר
    30/04/2012

שלום לך
    עד המשפט האחרון שלך "מודאגת מהמצב ומרגישה שהעניינים מחוץ לשליטה"...
    לא הבנתי מה הבעיה , לפי התפריט שנתת הוא אוכל סביר וטוב וגם לפי גובה ומשקל
    ובכל זאת אני מהאחיות שחושבת שאימהות מרגישות נכון את ילדהן .
    לכן קשה לי לענות , לא ברור לי למה את כל כך מודאגת אולי תפרטי יותר .
    בכל מקרה אם באמת את מרגישה ש"הכל יצא משליטה" תבררי עם רופא ילדים שיש לך אמון בו ,האם יש איזה בעיה בריאותית שכדאי לבדוק .
    אני מהמצב שתארת לא מודאגת .
    בריאות
    דפי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה היא לא בכמויות

חגית
    30/04/2012

כי את הכמויות אני מחליטה. הבעיה היא בזה שכמעט אף פעם לא הגעתי איתו למצב שהוא מאותת שאכל מספיק ורוצה לרדת מכסא האוכל . אם אני לא עוצרת אותו הוא ממשיך וממשיך... כאילו אין לו גבולות בכל מה שקשור לאוכל. זה כמובן בא בתקופות. יש תקופות שהוא פחות נלהב ויש תקופות שיותר. אבל בגדול, מוכן לאכול בכל מצב. וכמו שכבר ציינתי ממש צורח כשלא מקבל את האוכל מיד כשרוצה . יכול להיות שזה פשוט עניין של משחקי שליטה שהוא מפתח איתנו סביב אוכל. כי אני רואה שעם אנשים אחרים הוא לא מרשה לעצמו להתנהג ככה. כלומר גם עם הסבתות וגם בגן הוא יודע לחכות לאוכל בסבלנות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו