מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה וחצי לא מפסיק לאכולחגית29/04/2012
בני בן שנה וחצי מאוד אוהב אוכל. מעולם לא סירב לאוכל (אלא אם היה חולה). כשאני במטבח מתעסקת עם אוכל בשביל להכין לו או בשבילי הוא בוכה ואינו נרגע עד שמקבל את האוכל. לשבת איתו בארוחות משפחתיות זה סיוט כי הוא כל הזמן מצביע על כל הסירים ומבקש עוד ועוד אפילו שעדיין יש לו בצלחת. זה ממש קשה להוריד אותו משולחן האוכל בסיום הארוחה כי הוא בוכה ואינו מוכן לעזוב את השולחן. בגן הוא גם נהג כך בעבר אך בחודשיים האחרונים הגננת מדווחת על הרגעות . היא אומרת שהוא רגוע , מחכה לתורו בזמן האוכל , מסיים את המנה ואינו מתנגד כשמורידים אותו מכסא האוכל. עלי לציין שתמיד אהב לאכול וגם ינק המון. נולד באחוזון 10 במשקל 3 גר' וסיים את שנתו הראשונה במשקל 12 גר' ובאחוזונים 75% בגובה ו85% במשקל. היום הוא שוקל 13.6 גר' וגובהו בערך 85 ס"מ (אולי פחות, עוד לא היינו בטיפת חלב).
עלי לציין שהוא ילד מאוד פעיל וכל עוד הוא ער אינו יושב לרגע...
מבחינת תפריט אני לא יודעת אם הוא אוכל כמות מוגזמת:
התעוררות: חלב רגיל 120CC
א.בוקר: בגן , סנדביץ' עם גבינה לבנה, ירקות ולפעמים גם ביצה קשה
א.ביניים בגן: פרי
א.צהריים בגן: קציצות או עוף עם איזה פחמימה או ירק
א.ביניים בגן: סנדביץ' עם חומוס או טחינה
חוזר מהגן ובדרך כלל מבקש פרי כמו בננה או אגס
א.ערב: חביתה עם ירקות וגבינה לבנה, או דייסת קוואקר, או פרוסת פשטידה עם ירקות.
אני מאוד מודאגת מהמצב ומרגישה שהעניינים מחוץ לשליטה. האם יש סיבה לדאגה, האם זו התנהגות נורמלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחצי לא מפסיק לאכול - תגובה
דפי ליבר30/04/2012שלום לך
עד המשפט האחרון שלך "מודאגת מהמצב ומרגישה שהעניינים מחוץ לשליטה"...
לא הבנתי מה הבעיה , לפי התפריט שנתת הוא אוכל סביר וטוב וגם לפי גובה ומשקל
ובכל זאת אני מהאחיות שחושבת שאימהות מרגישות נכון את ילדהן .
לכן קשה לי לענות , לא ברור לי למה את כל כך מודאגת אולי תפרטי יותר .
בכל מקרה אם באמת את מרגישה ש"הכל יצא משליטה" תבררי עם רופא ילדים שיש לך אמון בו ,האם יש איזה בעיה בריאותית שכדאי לבדוק .
אני מהמצב שתארת לא מודאגת .
בריאות
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה היא לא בכמויות
חגית30/04/2012כי את הכמויות אני מחליטה. הבעיה היא בזה שכמעט אף פעם לא הגעתי איתו למצב שהוא מאותת שאכל מספיק ורוצה לרדת מכסא האוכל . אם אני לא עוצרת אותו הוא ממשיך וממשיך... כאילו אין לו גבולות בכל מה שקשור לאוכל. זה כמובן בא בתקופות. יש תקופות שהוא פחות נלהב ויש תקופות שיותר. אבל בגדול, מוכן לאכול בכל מצב. וכמו שכבר ציינתי ממש צורח כשלא מקבל את האוכל מיד כשרוצה . יכול להיות שזה פשוט עניין של משחקי שליטה שהוא מפתח איתנו סביב אוכל. כי אני רואה שעם אנשים אחרים הוא לא מרשה לעצמו להתנהג ככה. כלומר גם עם הסבתות וגם בגן הוא יודע לחכות לאוכל בסבלנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)