בת שנתיים וחצי - האם להתעקש?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים וחצי - האם להתעקש?
    אורית
    30/04/2012

בתי בת שנתיים וחצי, אורכלת כמויות קטנות, נמוכה ורזה לגילה. מאז ומתמיד אכלה כמויות קטנית וכעת בגילה "המופלג" גם פיתחה בררנות לאוכל לפי המראה שלו (למשל לא תגע בפסטה עם רטב בולונז כי זה "מלוכלך" למרות שהכי אוהבת בעולם פסטה).
    שאלתי לגבי ארוחת הערב שאנחנו אוכלים בבית.
    אני שמה לה מעט מכל דבר בצלחת (חביתה, גבינה, לחם, עגבנייה).
    אם אני שמה לה משהו שהיא אוהבת במיוחד (לדוגמא זיתים או פסטה) היא תאכל קודם אותו ותבקש עוד בלי לגעת בשאר הדברים.
    אם אתן לה עוד ממה שאוהבת יוצא שתאכל רק פסטה למשל.
    האם להתעקש שתסיים את מה שהונח לה בצלחת לפני שאתן לה עוד ממה שאוהבת במיוחד?
    אם אני מתעקשת היא עושה לי טובה ואוכלת עוד ביס או שתיים וממשיכה לבקש עוד כך שזה הופך למאבק ואת זה אני לא רוצה (גם ככה אני מנסה להיפטר ממאבקים קודמים שהיו לה).
    מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מקפיצה - לא קיבלתי תשובה

אורית
    09/05/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחצי - האם להתעקש? - תגובה

דפי ליבר
    10/05/2012

אני מציעה בארוחת ערב לתת לה מה שכל המשפחה אוכלת ולהוות דוגמא אישית, כלומר גם את תקחי צלחת עם לחם גבינה עגבניה ובלי הרבה דיבורים על האוכל תשבו ותאכלו ביחד .
    תדברו ותשוחחו על דברים אחרים .
    את הדברים שהיא מאוד אוהבת כמו זיתים ופסטה הייתי מציעה לתת רק לקראת סיום הארוחה .
    גם מבחינת הכמויות אין צורך "להכריח "לאכול כמות גדולה ,
    אם יש בעית משקל אפשר לפעמים את אותו אוכל להעשיר בקלוריות כמו למרוח על הלחם , לגוון בפיתה מול לחם רגיל ועוד
    את צודקת שאוכל לא צריך מאבק.
    בתאבון
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו