מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסרב לאכול מרק ובשרגלי19/05/2012
שלום!!
בני בן 9.5 חודשים. עד לפני כשבועיים נהג לאכול פירות בבוקר, בקבוק סימילאק בצהריים, ומרק ירקות טחון אחרהצ (וכמובן בקבוקים בבוקר ובערב). מגיל 9 חודשים החלטתי להוסיף מוצרי חלב, לכן העברתי את המרק לצהריים (במקום הבקבוק), ואחרהצ הוספתי שמנת חמוצה. מאז השינוי - או שאולי אין קשר - מסרב לאכול את המרק. לא בצהריים, לא אחרהצ, גם אם לא אכל 5 שעות ברציפות - אינו מוכן! מעיף את הכפית ומסובב את הראש בבכי. אם אני מציעה במקום המרק בקבוק או שמנת - אוכל בהנאה. ניסיתי מרקים בהרכבים שונים, לתת בשר בצורות שונות, או אוכל "שלנו" במקום (בולונז, חזה עוף בחתיכות קטנות), ולא מוכן לאכול שום דבר מאלו. אני דואגת כי למעשה מסרב לאכול את המנה שמספקת לו את עיקר הברזל... מה ניתן לעשות?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרב לאכול מרק ובשר - תגובה
דפי ליבר20/05/2012אני מציעה כשתינוק מסרב לעשות הפסקה של כמה ימים ולחזור לאחר מכן שוב .
האם המרק מתובל יש תינוקות שאוהבים מאוד אוכל מתובל .
לגבי בשר האם נתת לו לאכל לבד בידיים , לשים לו חתיכות קטנות של קציצות למשל ולתת לו לבד לאכול .
בסוף בסוף לא להפוך אוכל למלחמה , עדיף לוותר ולנסות שוב מאוחר יותר .
בהצלחה
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל...
גלי22/05/2012תודה רבה על התשובה!
ניסיתי מרק מתובל יותר או פחות, וגם סוגים שונים של בשר (עוף חתוך, קציצה, טחון כו') והוא פשוט לא בעניין.גם ירקות מהמרק (פירה, גזר מעוך), הוא לא רוצה.
אין לי בעיה להפסיק לכמה ימים, אבל מה לתת במקום??
אין בעיה בכך שלא יקבל מזון המכיל ברזל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל... - תגובה
דפי ליבר23/05/2012באוכל תמ"ל יש ברזל, והוא אמור לקבל ברזל גם בטיפות .
לא יקרה שום דבר אם תפסיקי כמה ימים , תתני תמ"ל.
ניסית לתת לו לאכול באצבעות ולא מעוך או מבקבוק .
מבחינתי העיקר לא בכוח !
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)