מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודל ארוחות והחלפת פורמולהטלי22/05/2012
שלום!
ביתי בת 3 חודשים ואוכלת סימילאק.
היא אוכלת 6 פעמים ביום, בדרך כלל כל 3 שעות ואחרי הארוחה האחרונה בערב כעבור 6 שעות.
אני לא ממש יודעת כמה אני אמורה להאכיל אותה. אני חושבת שבדרך כלל כמה שאני אשים לה בבקבוק היא תסיים. לפעמים היא מפסיקה לפני שסיימה את הבקבוק ונראית שבעה ואז אני מפסיקה לתת לה, לפעמים היא דוחפת את הבקבוק עם היד (זה יכול להיות סימן שסיימה? זה רצוני בכלל?).
היא עולה מאוד יפה במשקל אך נשקלה לפני חודש והפעם הבאה רק עוד חודש ואני לא יודעת אם אני מאכילה אותה בסדר.
הארוחות יכולות להיות בנות 100, 110, 120, 130 ואפילו 140 מ"ל. לפעמים הארוחה בבוקר יותר קטנה, כ80 מ"ל.
- האם אני צריכה לשאוף לתת לה ארוחות בגודל קבוע?
- האם תמיד כדאי לשים יותר בבקבוק כדי שיהיה למקרה שתרצה לאכול יותר? איך אני יודעת שאני לא מאביסה אותה?
היא מקבלת סימילאק עם לקטוז מפורק. אני לא בטוחה שזה הכרחי שתקבל כזה ולא רגיל. אני גרה בארה"ב ופעם כשאמרנו לרופא שנראה שיש לה כאבי בטן ישר אמר להחליף, אך הוא לא ממש בדק אותה או וידא שזה מה שהיא צריכה.
- האם יש הבדל בין הסימילאק הרגיל למפורק מלבד עניין הלקטוז?
- האם כדאי לחזור להשתמש בסימילאק רגיל אם נראה שהיא בסדר?
- אם נעשה את ההעברה, פשוט מחליפים החל מארוחה מסויימת? האם צריך לצפות לתגובות זמניות של כאבי בטן עצירות/שילשול?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל ארוחות והחלפת פורמולה - תגובה
דפי ליבר22/05/2012מיקה שלום
אני מאלה שחושבות שהתינוק יודע בדיוק כמה הוא צריך לאכול ואם אין בעיה מיוחדת לזרום איתו . הנוסחה בממוצע היא : 150 כפול המשקל לחלק במספר ארוחות . אבל כמו כל נוסחה אלו רק מספרים . מהתאור שנתת ביתך עולה יפה במשקל אוכלת כל 3 שעות וישנה 6 שעות. הרבה אימהות היו מתחלפות איתך ....
הרבה פעמים כשיש כאבי בטן מנסים תמ"ל ללא לקטוז , אף אחד לא עושה בדיקות , עושים נסיון ואם עוזר ממשיכים , לא כתבת איזה משמעות הייתה להחלפת התמ"ל .
אין בעיה לחזור לסימלאק רגיל , פשוט מחליפים . ולא בטוח שיחזרו כאבי בטן.
בהצלחה
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת פורמולה
טלי26/05/2012שלום,
האם בהחלפת סוג הפורמולה מלקטוז מפורק לרגיל עלינו לצפות לתופעות כלשהן (גזים, שלשול, עצירות)? אני רוצה לדעת כדי שנדע אם מראש אם זה נורמאלי וכמה זמן זה לוקח או שעלינו להחליף חזרה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת פורמולה - תגובה
דפי ליבר28/05/2012במקרה שיש מחלה הקשורה באי ספיגת לקטוז יופיעו סימנים קיצונים : צואה דמית , שילשולים והקאות ,אי שקט קיצוני . אם מופיעים סימנים כאלו היתי מפסיקה מיד ומתיעצת עם רופא .
רק לידיעה אם קימת מחלה גנטית הקשורה בחוסר לקטוז - גלקטוזמיה . גם סוג האוכל הוא אחר .
נקווה שהמעבר יהיה חלק .
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)