תינוק בן שנה מסרב לאכול מוצקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה מסרב לאכול מוצקים
    סיגל
    03/06/2012

שלום רב,
    הבן שלי בן שנה וחודשיים מסרב בכל תוקף לאכול מוצקים וכל התפריט היומי שלו מבוסס על סימילאק, מעדנים ומחית פירות בבוקר.
    לא רק זאת, הוא גם מסרב להחזיק בידיו חטיף או כל דבר אחר ולקרב אותו לפיו, ובמקום זאת הוא פשוט מפוחרר את המזון ומשליך אותו לרצפה.
    מה עושים??? אני כבר מיואשת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה מסרב לאכול מוצקים - תגובה

דפי ליבר
    04/06/2012

כמה שאלות
    האם הולך למעון ? מה קורה שם או אצל אחרים ?.
    איך ההתפתחות שלו ? הכל תקין האם מחזיק ראש טוב ? מתיישב לבד
    האם אכל בעבר והפסיק או לא נגע בכלל במוצקים ?
    האם מכניס לפה משחקים , ידיים שלו ?
    לאחר התשובות אנסה לכוון אותך
    דפי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שמסרב לאכול מוצקים

סיגל
    04/06/2012

הילד בן שנה וחודש, לא הולך למעון והוא נמצא בטיפול של הוריי.
    בעבר הוא נהג לאכול מרק אך לאחר שחלה הוא פשוט הפסיק לשתף פעולה בנושא.
    הילד מפותח, יושב לבד כבר תקופה ארוכה מחזיק ראש יפה, עומד לבד לאורך זמן אך עדיין לא הולך. מכניס ידיים לפה בלבד ולא צעצועים. כמו כן הוא אינו מחזיק את הבקבוק בזמן האוכל ולא מכניס מוצץ לבד לפה.
    אתמול למשל הבחנתי שבזמן האמבטיה הוא הכניס צעצוע מספוג לפה וזרק אותו לאחר מספר רגעים.
    אשמח לעצתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שמסרב לאכול מוצקים - תגובה

דפי ליבר
    04/06/2012

אני מרגישה שלא נכון יהיה שאני אתן עצות מבלי שאיש מקצוע יאשר שהכול בסדר .
    בהרגשת בטן שלי [בדרך כלל היא נכונה ] הכול בסדר וצריך פשוט לחשוף אותו למרקמים שונים תחושות שונות לא בכוח אלא בהרבה סבלנות אבל לא לוותר . לנסות כל פעם אוכל ומרקם אחר בצלחת ולתת לו לנסות .
    ובכל זאת לכי לטיפת חלב או למקום אחר שאת סומכת ושיאשרו לך שאין שדברים נוספים .
    התחום שייך לריפוי בעסוק/ פיזיותרפיה .
    אשמח שתמשיכי לשתף אותנו
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

סיגל
    04/06/2012

בני משפחתי ממש מודאגים מהמצב ומלחיצים אותי מאוד ומציעים אפילו שאנסה להרעיב אותו במשך מספר שעות או אפילו חצי יום עד שהוא יכריח את עצמו לאכול.
    בעבר כשניסיתי להאכיל אותו בכוח הוא פשוט פלט את האוכל והראה כעס גדול ומרמור. אני בהחלט לא רוצה לפעול שוב בשיטה הזו. מה לדעתך הדרך הנכונה והמתאימה ביותר במצב הזה? והאם העובדה שהוא לא נמצא במסגרת של משפחתון מעכבת את התפתחותו בעניין זה?
    תודה לך מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה - תגובה

דפי ליבר
    05/06/2012

ממש אבל ממש לא נראה לי להרעיב להכריח וכל המילים הנ"ל אצלי זה לא בלקסיקון בהדרכת תינוקות , מצטערת !!
    נושא מעון לא מעכב התפתחות , זו מצב שכל משפחה לוקחת בחירה יש יתרונות וחסרונות לכל בחירה . ויש גם אילוצים של החיים עצמם .
    אני חוזרת על הצעתי להבדק בטיפת חלב או אצל רופא ולהמשיך לנסות ולהציע בנועם .
    כל הפיכת אוכל למלחמה יש לה תוצאות להרגשתי בטווח הארוך .
    שתפי אותנו בהמשך מה קורה .
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו