תינוקת בת 4.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 4.5 חודשים
    טלי
    04/06/2012

שלום,
    בתי בת 4.5 חודשים, שוקלת 7 קילו. לפני כשבוע התחלתי להעביר אותה להאכלה כל 4 שעות במקום 3. היא אכלה 120 CC כאשר קיבלה בקבוק כל 3 שעות. עכשיו הגדילה את הכמות ל 180 CC כל 4 שעות.
    לפעמים אני שמה לב שהיא די רגועה ומשחקת יפה כאשר מגיעה זמן האכלה אחרי 4 שעות ואני מושכת אותה עוד חצי שעה, כלומר לפעמים יכולות לעבור 4.5 שעות בין האכלות.

שאלה 1:
    רציתי לשאול האם זה בסדר למשוך מעבר ל 4 שעות או שצריך להאכיל בכל זאת?

שאלה 2:
    הארוחה האחרונה שלה לפני השינה היא ב 7:30 בערב. בלילה היא קמה להאכלה אחת בין 1:00 ל 3:00 (אוכלת 120 CC) ואח"כ מתעוררת שוב אחרי 3 שעות. כלומר אם היא אכלה ב 1:00 בלילה, אז היא תתעורר שוב ב 4:00, אבל אם אוכלת ב 3:00, אז בפעם הבאה תתעורר ב 6:00 בבוקר.

אני רוצה לנסות למנוע התעוררות לפני 3:00 ע"י כך שלא אציע בקבוק לפני השעה הזאת ואנסה להחזיר אותה לישון עם מוצץ או כל דרך אפשרית.

רציתי להתייעץ ולשאול האם זה בסדר למשוך אותה עד 3 בבוקר אם התעוררה לפני? האם זה בסדר למשוך אפילו יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 4.5 חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת 4.5 חודשים - תגובה

דפי ליבר
    05/06/2012

אחת האמונות שלי לגבי תינוקות שהם יודעים מתי הם רעבים ולא צריך שעון.
    אני חושבת שרצוי להאכיל כשהתינוק רעב אחרי 3 שעות 4 שעות או 4.5 שעות.
    לגבי הלילה יש השפעה של היום על הלילה ולכן כדי שתינוק יישן אפילו עד 3.00 הוא צריך ללכת לישון שבע, וזה לא רק השפעה של הארוחה לפני השיינה אלא של כל היום.
    אין בעיה בגיל הזה לא לתת לאכול בלילה בכלל ולנסות עם מוצץ למשוך עוד קצת , השאלה האם זה יצליח או תכנסי למצב שאת בעצמך לא ישנה כל הלילה ...
    מה לגבי טעימות האם התחלת ?
    בהצלחה
    דפי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה בבקשה

טלי
    05/06/2012

תודה רבה על תשובתך.
    אכן, התחלתי טעימות. נותנת כל יום 2 כפיות של ירק (בנתיים טעמנו בטטה ודלעת) חצי שעה לפני האכלה של הצהריים. אח"כ מציעה קצת מים.
    אנחנו גרים כרגע בחו"ל ואין לי מקור שאפשר להתייעץ איתו כמו טיפת חלב. אודה להכוונה בנושא:
    מתי להגדיל כמויות של טעימות ולהפוך את זה לארוחה? איזה אוכל ובאיזו כמות ובאיזה גיל כבר אמור להחשב לארוחה ולבוא על חשבון בקבוק?

בתשובתך ציינת שתינוק אמור ללכת לישון ב 7, כדי שישן לפחות עד 3. האם את מתכוונת שלשים את התינוקת לישון ב 7:30 זה מאוחר? האם כדאי לי להקדים את השעה של שנת הלילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על הבלבול

טלי
    05/06/2012

אחרי שקראתי את תשובתך שוב, הבנתי שהתכוונת לשבע (לא רעב) ולא ל שבע (מספר).
    סליחה על הבלבול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה בבקשה - תגובה

דפי ליבר
    05/06/2012

מגיל חצי שנה עוברים מטעימות לארוחה , אפשר להתחיל מפירות או מירקות ולאט לאט להוסיף עוד מאכלים מרק, בשר, פחמימות .
    ארוחה מלאה זה כוס 200 CC . ולכן בהתחלה צריך להשלים עם הנקה או תמ"ל.
    אשמח לענות לך על כל השאלות.
    דפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו