מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכל גיל 5.5 חודשיםסמדר19/06/2012
אני צריכה עזרה בסידור ההנקות והארוחות של ביתי בת 5.5 חודשים
אני יודעת שזה מוקדם לאוכל אבל היא ממש אוהבת, אוכלת כבר ארוחה של ממש (תפוח ואגס או 2 ירקות מאודים) ומאוד בעניין + יונקת בלבד
אני יודעת שבגיל הזה ההנקה היא העיקר לכם אני לא מחליפה ארוחה בהנקה
האם לתת ארוחה אחרי ההנקה ? אחרי שעה שעתיים ?
או לפני הנקת צהרים ואז להשלים אם רוצה הנקה ואם לא אז לוותר על הנקה אחת
מתי עדיף לתת את הארוחות ? בוקר וערב ? בוקר וצהרים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל גיל 5.5 חודשים - תגובה
דפי ליבר19/06/2012ארוחה מלאה זה 200CC בערך כוס .
לא משנה מתי נותנים . ואפשר להשלים עם הנקה .
אם את רוצה לשמור על ההנקה , הדרך הטובה ביותר זה פשוט להניק כך שאל תעשי הפסקות ארוכות מידי מבלי להניק .
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות לדפי - תגובה
דפי ליבר20/06/2012נתחיל מהסוף לא נראה לי מוגזם , בסך הכל מבחינת משקל היא באחוזון 10 ואם היא אוכלת מעט בכל ארוחה אז פשוט צריך לתת לה לעיתים יותר קרובות וזה מה שאת עושה .
אני חוזרת על שמירת ההנקה, אם את מעוניינת לשמור על הנקה אפילו חלקית צריך להניק [ כדי ליצר חלב ] לכן תמשיכי להניק .
אני חושבת שהייתי מעבה קצת את 2 הארחות שכבר את נותנת מוצקים בשעה 11.00 ובצהרים . ומשאירה את ההנקות האחרות .
למה בערב את נותנת חלב שאוב ולא הנקה ?
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו....
סמדר20/06/2012תודה דפי
מאוד חשוב לי להניק, נלחמתי על זה עד עכשיו ואני ממש לא רוצה להפסיק, את חושבת שמשהו בתפריט הנוכחי יגרום להנקה להיפסק ?
נראה לך מוגזם 2 ארוחות ביום לפני גיל חצי שנה ?
אני נותנת בערב בקבוק שאוב מכיוון שהיו לנו בעיות קשות בהנקה, היניקה של ביתי ממש לא יעילה, היא יונקת אבל לא טוב (עקב לשון קשורה שהותרה מאוחר) היא לא עלתה במשקל הרבה זמן וכדי לייעל את ההנקה ולעשות אותה לקלה יותר שאבתי הרבה זמן וכעת ירדנו לבקבוק אחד שאוב ביום בערב, ככה אני יודעת שהיא אוכלת 180 CC בסוף היום כי בהנקה היא לא אוכלת כל כך הרבה.... אולי בגלל זה היא כל כך חובבת את האוכל המוצק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו.... - תגובה
דפי ליבר21/06/2012אני מעריכה מאוד את מאמציך להמשיך להניק זה לא מובן מאליו ..
אחרי שהבנתי את התמונה , אני מציעה לשמור על שתי ארוחות מוצקים שאת כבר נותנת ולהניק בסוף כהשלמה [לפי מה שאני מבינה היא מסתדרת בלי השלמה] . את הארוחות האלו הייתי מגוונת כדי לחשוף לטעמים ומרקמים שונים .
ורק בגיל יותר מאוחר [תלוי ברצון שלך להניק ] מוסיפה עוד ארוחות.
חלב שאוב מבחינה תזונתית זה כמו הנקה שאלתי רק כדי להבין את הסיבה לשאיבה .
אני מרגישה שאת תוכלי לדלג על תמ"ל .
בהצלחה , אשמח להישאר בתמונה ולעזור לפי הצורך
יום מקסים
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמילת תודה
סמדר21/06/2012הרבה תודה דפי, את מאוד מעודדת
חבל שאין הרבה אחיות טיפת חלב עם ההבנה והגישה שלך (בכל נושא שאני קוראת יש לך גישה מדהימה)
אני מאוד מקווה לדלג על תמ"ל כך עשיתי גם עם בתי הבכורה.
אני לוקחת את כל העצות !!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)