שאלות על אכילה לבת 4 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות על אכילה לבת 4 חודשים
    טלי
    20/06/2012

שלום,
    ביתי בת 4 חודשים ואוכלת פורמולה.
    היא אוכלת 6 פעמים ביממה ובימים האחרונים לפעמים רק 5 כי הגדלנו את המרווח בין הארוחות לבערך 4 שעות. זה בסדר נכון?
    - האם זה נורמאלי שהכמות בכל ארוחה היא שונה או שאמורים פחות או יותר לאכול כמויות שוות בארוחות? היא יכולה לאכול 160 מ"ל בארוחה אחת ו-70 מ"ל באחרת.
    - אם היא מסיימת מה שאני שמה לה בבקבוק זה אומר שאני צריכה לשים יותר כדי שהיא תבחר מתי להפסיק?
    - באיזה גיל בערך מפסיקים לאכול בלילה? האם אני אמורה לעודד את זה או שזה יקרה לבד? האם השעה תתאחר כל פעם או שפתאום תפסיק לאכול? איך זה משפיע על שאר הארוחות?
    - אני רוצה לדעת אם אני מבינה נכון את עניין הטעימות- נותנים כפית-שתיים פעם ביום מחודש 4 עד 6 ובחודש 6 מתחילים לתת כמות של ארוחה שלמה שמחליפה בקבוק?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלות על אכילה לבת 4 חודשים - תגובה

דפי ליבר
    20/06/2012

לענין הטעימות את מבינה נכון .עד גיל חצי שנה כפית עד שתיים ביום. מגיל חצי שנה אפשר בהדרגה לעבור לארוחות שלמות .
    לא כתבת את המשקל אבל בערך החישוב שאנחנו עושים לגבי כמות בכל ארוחה
    150 כפול משקל התינוק לחלק במספר ארוחות ביום .
    אני חושבת שכמו שבהנקה אנחנו לא יודעים בדיוק [וגם לא חשוב] כמה התינוק אוכל אלא הוא אוכל כמה שצריך .
    כך גם בבקבוק התינוק אוכל עד ששבע , ולכן יש ארוחות שאוכל יותר ויש שפחות . חשוב להכין מנות מלאות ולא חצאי כפיות .
    לגבי ארוחות לילה . אני מהשיטה המקלה מאוד שלפחות עד גיל שנה אפשר לאכול ארוחת לילה אחת . חשוב כדי להוריד את הארוחות לאכול טוב במשך היום ולפני השיינה .
    ואז [לא לפני גיל חצי שנה] להוריד בהדרגה את הארוחות ואת הכמות בבקבוק .
    אבל חכי תני לה לגדול בנחת ...
    בהצלחה
    דפי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו