בקושי אוכלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקושי אוכלת
    שרה
    20/06/2012

שלום, בהמשך להתיעצותי הקודמת
    ביתי כעת בת 8 וחצי חודשים. לאחרונה בקעה לה שן ראשונה. התחלנו מוצק לפני כחודש היתה עליה יפה בכמות ואז נסיגה. כעת מסכימה לאכול ארוחה מוצקה אחת בלבד ביום בכמות סבירה.שאר הארוחות אוכלת מעט מאד-כמה כפיות בודדות של תינוק, או מסרבת. מציעה לה 2 או 3 ארוחות ביום. נראה שלא משנה מה הטעם-ירקות או פירות כי ניסיתי מגוון פירות בשילובים שונים וגם עם או בלי שקדיה וגם ירקות עם או בלי עדשים ופסטה. היא אוכלת רק פעם ביום וגם בדכ אבוקדו שאותו מסכימה בכמות הכי טובה. מהשאר מעט. היתה אחוזון 7 במשקל וירדה לאחוזון 5 לפני כמה חודשים אמרו שזה בסדר ששומרת סהכ על אחוזון שלה אך היום כבר אחוזון 3 אמרו שזה רגיל בגיל הזה בגלל האוכל המוצק שלוקח זמן שמתרגלים. הציעו לתת אוכל יותר מוצק פחות טחון ולתת לה לבד שתיקח. אך אני לא בטוחה שהיא יכולה בכלל לאכול כך או שתרצה להכניס כך לפה וללעוס היא נראית לי קטנה מידי בשביל זה וגם לא נראה לי שמזה היא תשמין. אני ממש מודאגת מהמשקל שירד מה יהיה עם תרד עוד? כבר תהיה נחשבת בתת תזונה? אני ממש מיואשת מהאכילה שלה ולא יודעת מה לעשות.
    תודה
    איריס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקושי אוכלת

הוספת תגובה

• בקושי אוכלת - תגובה

יעל משיח ארזי
    20/06/2012

שרה שלום
    ראשית יכול להיות שכרגע מוציאה שיניים ולכן חלה נסיגה ברצון לאכול ולהתנסות, זה קורה לרוב כשיוצאות שיניים או כשהם חולים או מצוננים.
    בכל אופן לעיתים יש רצון בעצמאות תני לה יותר להיתנסות בעצמה, לתפוס את האוכל בידיים: חתיכת לחם / בסקוויט וכדומה.
    במקביל את יכולה לרסק פחות את האוכל אולי המרקם הטחון כבר לא מתאים לה. את לידה כך שלא יכול לקראת שום דבר, לתת ביסים קטנים ובהדרגה כך תוכלי לעקוה אחר הבליעה
    במקביל המשיכי להעשיר את האוכל שאוכלת בשמנים בריאים כמו שקדייה / טחינה / אבוקדו/ שמן זית וכו'
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו