מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקושי אוכלתשרה20/06/2012
שלום, בהמשך להתיעצותי הקודמת
ביתי כעת בת 8 וחצי חודשים. לאחרונה בקעה לה שן ראשונה. התחלנו מוצק לפני כחודש היתה עליה יפה בכמות ואז נסיגה. כעת מסכימה לאכול ארוחה מוצקה אחת בלבד ביום בכמות סבירה.שאר הארוחות אוכלת מעט מאד-כמה כפיות בודדות של תינוק, או מסרבת. מציעה לה 2 או 3 ארוחות ביום. נראה שלא משנה מה הטעם-ירקות או פירות כי ניסיתי מגוון פירות בשילובים שונים וגם עם או בלי שקדיה וגם ירקות עם או בלי עדשים ופסטה. היא אוכלת רק פעם ביום וגם בדכ אבוקדו שאותו מסכימה בכמות הכי טובה. מהשאר מעט. היתה אחוזון 7 במשקל וירדה לאחוזון 5 לפני כמה חודשים אמרו שזה בסדר ששומרת סהכ על אחוזון שלה אך היום כבר אחוזון 3 אמרו שזה רגיל בגיל הזה בגלל האוכל המוצק שלוקח זמן שמתרגלים. הציעו לתת אוכל יותר מוצק פחות טחון ולתת לה לבד שתיקח. אך אני לא בטוחה שהיא יכולה בכלל לאכול כך או שתרצה להכניס כך לפה וללעוס היא נראית לי קטנה מידי בשביל זה וגם לא נראה לי שמזה היא תשמין. אני ממש מודאגת מהמשקל שירד מה יהיה עם תרד עוד? כבר תהיה נחשבת בתת תזונה? אני ממש מיואשת מהאכילה שלה ולא יודעת מה לעשות.
תודה
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקושי אוכלת - תגובה
יעל משיח ארזי20/06/2012שרה שלום
ראשית יכול להיות שכרגע מוציאה שיניים ולכן חלה נסיגה ברצון לאכול ולהתנסות, זה קורה לרוב כשיוצאות שיניים או כשהם חולים או מצוננים.
בכל אופן לעיתים יש רצון בעצמאות תני לה יותר להיתנסות בעצמה, לתפוס את האוכל בידיים: חתיכת לחם / בסקוויט וכדומה.
במקביל את יכולה לרסק פחות את האוכל אולי המרקם הטחון כבר לא מתאים לה. את לידה כך שלא יכול לקראת שום דבר, לתת ביסים קטנים ובהדרגה כך תוכלי לעקוה אחר הבליעה
במקביל המשיכי להעשיר את האוכל שאוכלת בשמנים בריאים כמו שקדייה / טחינה / אבוקדו/ שמן זית וכו'
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)