תזונה לתינוקת בת 10 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לתינוקת בת 10 חודשים
    אנה
    27/06/2012

שלום, בתי בת 10 חודשים. אורכה 72 ס"מ - אחוזון 70 ומשקלה 10.5 ק"ג אחוזון 97%
    נאמר לי בטיפת חלב שמשקלה תקין אך גבולי...
    ברצוני להוריד לה מכמות הבקבוקים אך זה לא קל..
    זהו סדר יומה:
    השכמה- תמ"ל 180
    בוקר - קערית פירות עם טחינה גולמית
    *אם לא הולכת לישון שנת בוקר לעיתים מבקשת בקבוק
    צהריים-מרק ירקות עם ירקות, קטניות ועוף/בקר. או ירקות מאודים מרוסקים.
    ערב-בקבוק 180 -
    לילה -בקבוק 180

יוצא בין 3-4 בקבוקים ליום. ניסיתי לתת לה בארוחת ערב ביצה קשה, גבינה לבנה, אבוקדו, דייסות.דחתה הכל.
    האם כדאי לנסות לתת לה יוגורט ביו 1.5% או 3%(איזה עדיף?) במתיקות מעודנת במקום הבקבוק של הערב (סביבות שעה 17-18) ? בטיפת חלב אמרו לי להמנע ממאכלים שמכילים סוכר אבל האם זה כל כך נורא הכמות ביוגורט הזה?
    עד כה היא קיבלה אוכל ביתי בלבד ממרכיבים טבעיים. מעולם לא קניתי עוגיות, דייסות, חטיפים או מחיות לתינוקות... לא קיבלה כלל אוכל מעובד.
    בסופו של דבר השאלה היא מה עדיף..יוגורט כזה או בקבוק סימילאק נוסף?
    מה עוד ניתן לתת בארוחת הערב שטרם ניסיתי?

ולגבי מרקמים..
    היא אוכלת מרוסק בלבד. ברגע שיש לה חתיכות מגורדות היא פשוט יורקת הכל..
    אפילו מרקם דייסה היא יורקת. נחנקה פעמיים מתפוח מגורד. אני חוששת להתחיל עם אוכל אצבע מחשש שתחנק.... מהי הדרך הכי טובה להתחיל אוכל אצבע? אילו מאכלים? באיזה גודל?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לתינוקת בת 10 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה לתינוקת בת 10 חודשים - תגובה

דפי ליבר
    28/06/2012

נתחיל מהסוף בגיל 10 חודשים לא ברור לי למה אוכלת רק מרוסק האם יש בעיה ? קיימים כמה תנאים לעבור לאוכל אחר - שליטה בראש ובגו , מיומנות בליעה , העלמות רפלקס דחיקת הלשון . אם את מרגישה שכל שינוי גורם להשתנקות וחנק תבקשי הפניה לאיש מקצוע שיבדוק [ בדרך כלל פזיותרפיסט תינוקות יכול לבדוק ]
    אם הכל בסדר תמשיכי להציע , לא בכח , בהנאה לשים חתיכות של אוכל מבושל [דווקא מתפוח הייתי נמנעת] אוכל רך ,מבושל , מגוון . תשבי ליד הילדה ותאכלו ביחד כך היא יכולה גם לחקות אותך .
    לדעתי הפרטית אין בעיה עם יוגורט 3% . זה טוב לגיוון ובהחלט אפשר כבר לתת מוצרי חלב .[זה יותר טוב מגמדים שרובם נותנים]
    בהצלחה
    דפי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו