מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקהשירי27/06/2012
בן 4.5 חודשים ששוקל 7 ק"ג, מתעורר ב-6:30-7:00 ויונק מלא במשך כל היום כל 3 שעות כמו שעון שוויצרי.
הולך לישון ב-19:00 אחרי מקלחת והנקה ומתעורר שוב בסביבות 22:00-23:00 לאכול.
עד לפני שבועיים הייתי מניקה אותו בשעה הזו, אבל בעקבות סרבנות עיקשת לבקבוקים (שאוב ותמ"ל מכל סוג, בכל שעה ומכל מי שמציע לו),החלפנו את ההנקה הזו בתמ"ל שאבא נותן לו.
שלוש בעיות ושאלות שקשורות לעניין:
1. אני מנסה לשאוב את ההנקה שהורדתי בעקבות מתן הבקבוק, אבל לא מצליחה להוציא יותר מ-60 מ"ל בממוצע בסחיטה ידנית (השאיבה עוד פחות אפקטיבית). מה עושים? הייתי שמחה לתת לו בקבוק שאוב כל ערב - ולא מטרנה...
2. נדמה כאילו הבקבוק תמ"ל (180 מ"ל) שאותו הוא אפילו לא תמיד מסיים, גורם לו דווקא להיות יותר רעב בלילה - בעבר הוא היה ישן 6-7 שעות רצוף בלילה ומאז שהתחלנו עם בקבוק הוא מתעורר כל 3-4 שעות לאכול!!! מה הסיבה ומה אפשר לעשות כדי להחזיר לו את השינה הטובה?
3. למרות שהוא מוכן לקחת את הבקבוק הליילי מאבא שלו (לא בחפץ לב, אבל גם לא מתנגד בלי סוף), הוא עדיין מסרב לבקבוק בכל שעה אחרת במשך היום, ולמעשה, בעיית הסרבנות לא נפתרה! מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - תגובה
דפי ליבר28/06/2012שלום שירי
1. שאיבה זו טכניקה שאצל חלק לוקח זמן עד שמגיעים לשיא ... אני מציעה לשאוב מיד אחרי כל הנקה בבוקר ולשמור את החלב ללילה . הסיבה אחרי ההנקה רפלקס החלב כבר פועל ולכן יותר קל לחלב לזרום . סיבה נוספת יתכן שגם במשך היום הוא יונק יחסית מעט אבל לעיתים קרובות, וכך תגבירי את ייצור החלב .
2. לגבי ההתעוררות בלילה לא בטוח שהרעיון שלך נכון יתכן שמתעורר משתי סיבות: יש השפעה של שיינה ואוכל במשך כל היום על הלילה ולכן לא מספיק הבקבוק לפני הלילה צריך לבדוק ששבע במשך היום וגם יישן טוב .
סיבה שניה[ולי יש תחושת בטן שזו הסיבה ] אימא - ההתעוררות בלילה קשורה גם לרצון לפגוש את אימא יתכן שדווקא בגלל שהעברתם את הבקבוק לאבא הוא מתעורר יותר כדי שאימא לא תעלם .אבל סבלנות הוא יתרגל .
3. בקבוקים - לתרגל כשהתינוק לא רעב עצבני וחייב לאכול כרגע . למצוא זמן טוב ברוגע לא כשהתינוק בוכה , אולי לאחר שאכל צד אחד של הנקה להפוך את הלמידה למשחק עדין ,לא לדחוף את הבקבוק לגעת בעדינות בשפתיים ,סבלנות ,לחלק מהתינוקות לוקח זמן להתרגל לפעולה החדשה לפעמים אפילו בהתחלה כדאי להשלים עם הנקה מהנסיון שלי בסוף הוא יקח בקבוק . לבחור בקבוק דומה ככל האפשר לפיטמת אם - רחב , זרימה איטית.
בהצלחה - דווחי מה קורה וננסה להמשיך ולעזור !
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)