מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנה מסרבת לאוכלליאת23/08/2012
שלום רב,
בתי בת השנה מסרבת לאכול ואף לטעום בתקופה האחרונה (בחודש האחרון).
להלן התפריט היומי:
5:30 בוקר: שותה בקבוק לא יותר מ120 מ"ל
8:30-9:00 : ארוחת פירות הכוללת 3 סוגי פירות +כף גדושה של יוגורט וכפית שקדיה -180 מ"ל
12:30-13:00 : ארוחת צהריים הכוללת ירקות שונים, בשר אדום משולב עם הודו אדום /עוף, עדשים אדומות, קינואה/בורגול/אורז - 180 מ"ל
17:00 : ביצה מקושקשת (מוכנה לאכול מרצון חצי ביצה)+ לחם מרוח עם טחינה/גבינה (בעיקר משחקת עם הלחם)
20:00 : בקבוק 120 מ"ל. לרוב מסרבת ורק לאחר שאני מכניסה לה את הפטמה לפיה היא מסכימה ולא יותר מ 120 מ"ל.
הערות:
אוכלת כל 3-4 שעות . לאחר שחולפות 4 שעות ואני מושיבה אותה בכיסא ומציעה לה לאכול היא מסרבת לטעום ולכן אני מסיחה את דעתה ע"י שימוש במשחקים/ ספרים ואז היא מתרצה, אוכלת 2 ביסים מרצונה ושוב מסרבת, ושוב אני מסיחה את דעתה וחוזר חלילה...
אינה מתיישבת בכוחות עצמה אך מסוגלת להתרומם עם גבה אך לא ממצב של שכיבה. הוסבר לי שבגיל זה ניתן להושיב לפרקי זמן קצרים ולכן אני מושיבה אותה בהטייה בכיסא האוכל. יש לציין שזוחלת גחון בלבד ולא זוחלת על שש.
אוכלת טחון בלבד , לא מסתדרת עם אוכל שאינו טחון ואם אוכלת אז כמה ביסים .קראתי שתינוק שלא מתיישב בכוחות עצמו מערכת השרירים שלו לא התפתחה דיה מה שיכול להצביע על כך שהוושט והקיבה אינם מפותחים מספיק ולכן אין למהר ולתת אוכל שאינו טחון.
מסרבת לקחת בקבוק באמצע היום (כבר הפסקתי לנסות משום שאם היא כן תיקח בקבוק אז היא לא תאכל מוצקים).
לוקחת בקבוק ברצון רק לפנות בוקר. כפי שציינתי לפני השינה מסרבת אך לבסוף מתרצה ושותה 120 מ"ל.
ידוע לי שפעולת ההסחה אינה רצויה אך אם אוותר הילדה לא תאכל !!! ראיה לכך שגם לאחר 4 שעות היא מסרבת אפילו לטעום.ייתכן שגם לאחר 4 שעות היא לא רעבה???
האם בעיית האוכל ובעיית ההתפתחות המוטורית קשורות זו לזו???
אציין שמדובר בילדה חייכנית חברותית ושמחה
מתנצלת על אורך ההודעה אך אודה להכוונה במהרה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה מסרבת לאוכל - תגובה
עדי אפרתי רסולי23/08/2012הי ליאת !
בשאלתך לא ציינת האם שומרת על קצב הגדילה שלה שהוא מדד חשוב וכן האם ישנה היטב .
ע"פ התפריט נשמע שאוכלת היטב את ארוחת המרק והפירות - (אלא אם כן בארוחות אלו את צריכה לשכנע אותה ולהסיח דעתה ?)
בסביבות גילה של ביתך לעיתים משתנות העדפות האכילה של הילד וכאי לנסות לבחון אם אכן כך איתה .. למשל :
הייתי כן מציעה אוכל אצבע במרקם רך אותו יכולה לאחוז לבד על מנת לראות אם רוצה לאכול באופן עצמאי . ( גם אם אינה מתישבת לבד)
האם גם את אוכלת כאשר היא אוכלת ? האם מתנהגת שונה כאשר ישנם ילדים נוספים או מבוגרים האוכלים בסביבתה?
הייתי מנסה לבדוק האם ענייןן העצמאות הוא שחשוב לה כעת וכן מחכה לסימן רעב מצידה גם אם יקח יותר מ4 שעות ... וכן מאפשרת לה אכילה עצמאית במקביל לנסיונות ההאכלה שלך אותה .
אפשר גם לנסות טעמים חדשים אולי יותר מתובלים ( שום/ בזיליקום ועוד ... ) או עוד טמפרטורות ( פושר/ קר) גם למאכלים שנהוג לאכול חם .
באם ישנן דאגות נוספות בקשר להתפתחות - המוטורית שווה להתיעץ עם איש מקצוע ולאחר שדאגות אלו יוסרו כדאי להתמקד בנושא האכילה אך מבלי להפכו ל"עניין " ...למשל ע"י שינוי מקום הישיבה או באכילה משותפת שלך ושלה .
והכי חשוב .. להמשיך להיות קשובה לצרכים וההעדפות שלה ע"מ שלא יווצר מתח מיותר סביב האכילה .
בהצלחה ..
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)