מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילה מול טלויזיהדיקלה06/09/2012
שלום דלית,
יש לי תינוקת בת שנה וחמישה חודשים, אני מפחדת שאני בתחילתה של טעות חמורה ומבקשת את דעתכן
יש לה כיסא אוכל בבית, כשאני מאכילה אותה אני שמה את הכיסא אוכל מול הטלויזיה בערוץ לולי, היא רואה טלויזיה ואני יושבת לידה בכיסא ומאכילה אותה, היא כן יודעת לא לפתוח לי את הפה כשלא שמתי לב ויש לה עוד אוכל בפה ולחילופין שכסיימה ולא שמתי לה יכולה להגיד לי אמ.. אמ.. ולקראת סיום שלא בא לה יותר גם מסובבת את הראש ואומרת נו.. נו.. או שפשוט לא פותחת את הפה
אני חושבת שהיא יודעת להגיד לא גם שהיא מהופנטת מהטלויזיה.
לצערי היא אוכלת שם בגלל הנוחות שלי,כי שכאני שמה את הכסא אוכל במטבח היא יותר חסרת שקט (כניראה משעמום) משחקת אם האוכל ללא הפסקה רוצה את הכפית לאכול לבד ובאופן ניכר אוכלת פחות בהרבה מאשר כשרואה טלויזה, וגם ארוחה שאוכלת 15-20 דקות מול הטלויזיה גם שכאוכלת פחות לוקחת כפול זמן!!
שאלתי היא כמה זה נורא ההרגל הזה?? כי עוד עכשיו זה קל לשנות כשעדין קטנה
האם אפשר להמשיך ככה עוד קצת? או שדחוף לאכול רק במטבח למרות כל הנאמר למלעלה.
(שאוכלת פחות טוב יותר משחקת וזורקת את האוכל וכל זה בכפול זמן)
לי פשוט נח שהילדה אוכלת טוב ואני רגועה שהיא אכלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה מול טלויזיה - תגובה
עדי אפרתי רסולי06/09/2012הי דקלה ..
נראה לי שענית לעצמך בשאלה :)
אני אישית מאוד מאמינה בחשיבות הישיבה ליד שולחן ובסביבת אכילה ( ולא מול טלויזיה) ציינת כי הילדה קשובה לעצמה למרות הטלויזיה , אך כמו שציינת כעת מתפתחים ההרגלים . מאוחר יותר יהיה גם לך וגם לה קשה יותר " להגמל " .
מציעה לך להחזיר את הארוחה למטבח - להציע דברים שיכולה להחזיק ולאפשר לה להיות עצמאית בארוחה . כך גם תוכלי את לאכול באותו הזמן ( ויש לכך חשיבות גדולה !!עבור שתיכן ......). בכל מקרה לא כדאי שארוחה תערוך מעבר ל 20-25 דקות . סביר שבתחילה תאכל פחות אך בודאי עם הזמן תהיה "יעילה" באכילתה במטבח כמו שהייתה מול הטלויזיה .
בתאבון :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דקלה09/09/2012ראשית תודה רבה לך עדי על תשובתך המנומקת.
אני הבנתי שזה מסוג הטעויות שעושים למרות שמבינים שזה טעות, בגלל הנוחות שאני יודעת כמה הילדה אכלה ואני רגועה שהיא שבעה לפחות לשלוש שעות וגם כמובן פחות בלאגן ומשחקים באוכל..
אני ניסיתי השבוע ברוב הפעמים להאכיל אותה במטבח ולכבות טלויזה, התחלתי בכך שאני יושבת לידה ומנסה להאכיל אותה היא כועסת ומזיזה את הראש ומנסה לקחת לי את הכפית ולאכול לבד אז אני מאפשרת לה, והיא לא ממש מצליחה אני מנסה אפילו לשים לה את האוכל בכפית ובדרך לפה הופכת את הכפית והאוכל נופל לפני שהכפית בכלל מגיעה לפה. מה שאפשר לאכול בידים היא מצליחה אבל דברים רכים (מעדן, גבינה, טחינה) אי אפשר. הרבה פעמים אחרי הארוחת ערב של חביתה גבינה ירקות לחם שלא ממש אכלה אני מקלחת אותה וישר מציעה לה מעדן (מול טלויזה כדי שתסכים שאני יאכיל אותה) והיא אוכלת הכל סימן שהיתה רעבה .
האם בכלל תקין להציע לה אחרי ארוחת ערב שלא אכלה טוב יוגורט או לעזוב אותה עד 20:00 שמקבלת מטרנה + דייסת שיבולת שועל? ארוחת הערב בדרך כלל ב 18:00 וב 20:00 מקבלת דיסה בבקבוק.
(אציין שאין בעית משקל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
עדי אפרתי רסולי09/09/2012הי דקלה !
את רק צריכה להקשיב לתחושות הבטן שלך :) כי כל התשובות אצלך בהודעה :)
אני מסכימה איתך שאם תתרגל לקבל מעדן לאחר ארוחת הערב שלא אכלה טוב בעצם לא תהיה "חייב" לאכול טוב שכן אחכ יגיע מעדן ובקבוק .
אין צורך ב3פעמים בשעתיים להגיש אוכל ( א.ערב מעדן בקבוק) ומספיק שתהיה ארוחת ערב בה תאכל ככל שתהיה רעבה ואחכ הבקבוק .
את יכולה לשלב את המעדן כחלק מארוחת הערב ולגוון אך שוב ... לא מול הטלויזיה אלא מולך ... ברגע שתזכרי כמה זה חשוב ( ונשמע שזה חשוב גם לך :) ..) זה יהיה ברור גם לה והיא תבין שזה המקום לאכול בו ,
שבוע טעים :)
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך עדי
דקלה12/09/2012תודה רבה לך עדי על עזרתך.
לקחתי לצומת ליבי ואני משתדלת לאכילה במטבח אבל שאלה.
האם כל דבר חשוב באמת לאכול רק במטבח לדוגמא אם רואה טלויזה בכיסא זה בסדר להביא לה פרי או ביסקויט ביד או לאכילה יוגורט?? (דברים שהם נשנושים זה בסדר??)
ועוד משהו שאני רוצה לדעת לאחרונה עברתי להביא לה יוגורט ביו 3% טיבעי, (לאחר שהיתה אוכלת רק דניאלה ושטוזים) רציתי לדעת האם נחשב באמת כבריא??
והאם היוגורט הגדול 200 גרם נחשב כארוחה לילדה בגילה? (שנה וחמישה חודשים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך עדי - תגובה
עדי אפרתי רסולי12/09/2012הי שוב !
בעקרון כולנו לא יושבים תמיד ליד השולחן ובכל זאת לא הייתי מגדירה מזונות שאוכלים ליד השולחן וכאלו שליד טלויזיה .
נסי לכוון כך שתמיד ליד השולחן וסביר להניח שמידי פעם תגיעו גם לאזור הטלויזיה .
ארוחה היא כזו שמשביעה אותה לפרק זמן מסויים והיא רגועה לאחריה ( יכול להיות גם לשעה ..)
יוגורטים מומלץ דווקא את אלו של 5 % שומן לתינוקות עד גיל שנתיים אין זה אומר שאסור לתת את אלו הטבעיים של ה 3 % אבל את יכולה להוסיף לזה מעט שקדיה ( כדי להעלות מעט את תכולת השומן ) או להגיש עם פרי , או סתם כך כמו שאת מגישה ...בגילה היא יכולה ואמורה לאכול את תפריט המשפחה ( הבריא כמובן ...)
בתאבון !
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)