מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת חודשייםאלכס07/09/2012
שלום, בתי בת כמעט חודשיים אוכלת חלב אם, ראתה אותי יועצת הנקה בבית חולים ואחות בטיפת חלב בגיל חודש, הן אמרו שההנקה מצוינת ואין בעיות, עלתה במשקל באופן תקין.
- השאלה הראשונה שלי היא בנוגע לתופעה מוזרה שהופיעה כמה שבועות אחרי הלידה ולא הייתה קודם לכן, האחיות בטיפת חלב אמרו לי שהתופעה תקינה ומדובר ברפלקס, אבל עם אכן מדובר ברפלקס, מדוע לא היה מלכתחילה ומדוע הולך ומחמיר עכשיו?
אחרי שהיא מסיימת לאכול (ואני אכן למדתי לזהות מתי היא מסיימת), היא לא משחררת את הפטמה או נרדמת כמו בהתחלה אלא עוזבת ולאחר כמה שניות מתחילה לחפש שוב, אבל כשהיא מנסה לתפוס אותה (האחיות בטיפת חלב ראו את זה קורה ואמרו שזה רפלקס) היא לא מצליחה או עושה פרצוף נגעל ולמרות זאת ממשיכה לנסות שוב ושוב עד שהיא תופסת ומתחילה לשתות, ושמתי לב שכשאני מחכה ומרשה לה לשתות עוד היא פולטת וההרגשה היא שהיא אכלה יותר מדי. האם אכן מדובר ברפלקס? רציתי לשמוע חוות דעת נוספת. מה עושים במקרה כזה? נותנים לה להמשיך או מפסיקים?
שאלה נוספת, לא פחות חשובה, בימים האחרונים היא ירדה מתדירות אכילה של כל 3-4 שעות לשעתיים ואפילו פחות, היא לא ישנה טוב, הלכנו לרופאה שבדקה אותה ואמרה שהיא בסדר אבל לא הייתה לה אפשרות לשקול אותה ולכן ניאלץ לחכות ליום ראשון כדי ללכת לטיפת חלב להישקל.
אני מרגישה כאילו היא רעבה למרות שכמות החלב היא גדולה (ובדקתי לאחר שהיא מסיימת לאכול עם יוצא חלב והוא יוצא), ייתכן שהחלב שלי לא משביע אותה בלי קשר לכמות? מה עושים במקרה כזה? קנינו מטרנה והחלטנו לנסות לתת לה בתור תוספת לחלב אם ולראות עם היא נרגעת ואז לדעת עם זאת הבעיה, אני מרגישה נורא עם זה. האם ייתכן שהיא תתרגל לאכילה מבקבוק או תאהב מטרנה יותר מחלב אם? זה ייקח ממני את כל התענוג בחוויה האינטימית של ההנקה וזה מדכא אותי.
אם זה אכן זה, האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להעשיר את החלב או שהיא תצטרך לעבור למטרנה? האם זה הופך אותי לאימא גרועה יותר ונותן לה פחות ויטמינים ותמיכה במערכת החיסונית?
בבקשה תעזרו לי, אני מאד עצובה ולא יודעת עם מי להתייעץ כי מחר יום שישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
אלכס07/09/2012אתמול אחרי שהיא ירדה מתדירות אכילה קבועה שהייתה לה בשבועות האחרונים של 3-4 שעות לכל שעתיים ופחות, באחד עשרה היא סוף סוף נרדמה וישנה עד 6 בבוקר, לאחר מכן התעוררה לאכול וישנה שוב עד 12. אחרי שהתעוררה הכנו 120 CC של מטרנה (לפי המשקל הם ממליצים על 180 אבל רצינו להתחיל מהמינימום ולתת בתור תוספת לחלב שלי), אחרי הצד הראשון נתנו לה לשתות כמה שהיא רצתה והיא שתתה 20, החלפנו חיתול ועשינו הפסקה שבה שיחקנו ודיברנו איתה עד שהראתה סימני רעב ואז נתתי לה צד שני ועוד מטרנה עד שסירבה, היא שתתה עוד 10.
השתמשנו במטרנה חלבית.
כרגע היא ישנה, אני לא יודעת עם זה המשך מאתמול או בגלל שהיא שבעה מהמטרנה, האם אנחנו פועלים בדרך נכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת חודשיים - תגובה
שירי יום טוב08/09/2012הי אלכס,
את אמא נהדרת, הפסיקי לדאוג לשווא. גם אם תחליטי להמשיך עם תחליף חלב אם תדעי שאת מעניקה לביתך את הטוב ביותר עבורה כל עוד את רגועה ושלמה עם זה. בכל מקרה, אני לא ממליצה לך לוותר על ההנקה בשלב הזה, הרפלקס הזה טבעי ונורמאלי ויעבור בקרוב. היי סובלנית. המשיכי להניקה כל שעתיים שלוש ביום וגם אם היא פולטת זה בסדר, תתני לה. המשיכי לעקוב אחר יציאות ושתן ומשקל, כל עוד הם תקינים תשארי רגועה ואל תפסיקי להניק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)