מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוקת בת שנה וחצי לאחר הגןרונית23/09/2012
שלום ביתי בת שנה וחצי ואני רוצה לדעת ואם היא אוכלת נכון ואם היא זקוקה לשינוי בתזונתה.
6:00 מטרנה בבקבוק 180 מ"ל
8:30 א. בוקר בגן ביצה/חביתה סלט טונה ירקות וחצי כריך גבינה לבנה 5%
10:00 פרי ביד
12:00 א. צהרים שלא כוללת בשר! פעמיים בשבוע דג ובשאר הימים סויה. קוסקוס/ פתיתים.
15:00 כריך. פעמיים בשבוע גבינה, פעמיים בשבוע חומוס, ופעם 1 שוקולד
אני מגיעה איתה בערך בשעה 17:00 לבית. ומפה אני מסתבכת.
18:00 אני כרגע משתדלת פעמיים בשבוע עוף, ושאר הימים ביצה/ חביתה ירקות גבינה
או יוגורט ביו טבעי 200 מ"ל. (ניסיתי להביא לה את היוגורט כארוחת ביינים אבל אז היא לא רוצה לאכול ארוחת ערב)
19:30 מטרנה בבקבוק 240 מ"ל בתוספת כפית דייסת שיבול שועל.
האם בגילה יוגורט 200 מ"ל יכול להחשב כארוחה???? (מנסה להשלים לה פרי או כריך היא לא מעוניית כאילו שבעה, לי פשוט זה לא ניראה מספיק)
אשמח אם תעשי לי קצת סדר בבלאגן ותגידי לי מה להציע לה מהשעה 17:00 שהיא איתי?
אציין שאין בעית משקל דובדובונת ומתוקה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקת בת שנה וחצי לאחר הגן - תגובה
עדי אפרתי רסולי23/09/2012הי רונית !
נשמע דווקא שיש הרבה סדר :)
מסכימה איתך שאין צורך בארוחת ביניים כלשהיא .. מחמש והלאה אלא יש מקום לארוחה אחת טובה , ובמידה ותהיה ממש טובה כנראה תקטין את הכמות ששותה מהבקבוק של הלילה וזהו תהליך טבעי .
אין בעיה בכך שתשבע מיוגורט אולם כדי לגוון את הארוחה את יכולה להציע כמות קטנה יותר של יוגורט ולידה מעט ביצה ולחם ( להתיחס ליוגורט כגבינה ) , כמו כן ממליצה לך להציע גם מעבר לעוף בקר או הודו בערב אולי כקציצות מבושלות או בולונז עם פסטה .
פעמיים בשבוע זה מספיק בנוסף לכך שסביר כי נחשפת גם בסופש למוצרי בשר.
לטעמי אין תורך בדייסת הדגנים עבור ילדה שאוכלת היטב . דמייני לך שהיא משאירה מקום בארוחת הערב לקינוח והוא המטרנה עם הדייסה שזה כשלעצמו מאוד משביע , באם הבקבוק לא יהיה כ"כ משביע יתכן ותגדיל את ארוחת הערב :)
שנה טובה !
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לעדי- תודה רבה לך עדי
רונית24/09/2012לפי הבנתי את אומרת שמהשעה חמש להציע לה ארוחה אחת טובה (אני מעכבת לה לשעה שש גם כדי שתגיע רעבה וגם כי לפעמים יורדים לגינה) ולפני השינה ב 19:30 מטרנה (אוכלת 240)
נגיד ראשון שני - עוף
שלישי רביעי ביצה/חביתה ירקות גבינה לחם
חמישי יוגורט + פרי אם תרצה
נשמע לך מספיק טוב לארוחות ערב?
לגבי הדיסה שאני מוסיפה למטרנה, אני פשוט דואגת שהיא לא אכלה מספיק וגם עברו שעתיים אז היא רעבה.
לדוגמא שהיא אוכלת עוף היא אוכלת רגל אחת או משולש אחד וכמה חתיחות גזר מבושל - לא יודעת אם זה נקרא מספיק לארוחה מלאה??
וכשאוכלת ביצה אוכלת פחות טוב משמעותית משחקת זורקת בקושי אוכלת אז אני מרגישה שאני חייבת להביא לה משהו קצת יותר משביע (בבוקר אוכלת רק מטרנה לבד כי יש ארוחת בוקר בגן ובערב אם תוספת דייסת שיבולת שועל)
אם זה לא תקין תקני אותי בבקשה?? לא רוצה שתסבול מהשמנת יתר בגלל דאגה מיותרת!!
יש לי שאלה מבחינה תזונתית מה עדיף לי להביא לה מטרנה + דייסת שיבולת שועל או להכין לה דייסת שיבול שועל מהפחית המוכרת הזאת על בסיס מה שתמליצי? פשוט לעשות לה נוזלי להזנה מבקבוק?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לעדי- תודה רבה לך עדי - תגובה
עדי אפרתי רסולי25/09/2012הי
ארוחת הערב נשמעת בסדר גמור , כאמור ממליצה לך לגוון את סוגי הבשר .
הכמויו תשאוכלת נשמעות סבירות ביותר וביום שאת נותנת ביצה תני לה עוד משהו אולי כריך עם אבוקדו או כל רעיון אחר , כך עדיין תחשף לביצה ואם לא אוהבת אותה מאוד תוכל לשבוע מאוד מקור .
דיסת שיבולת שועל יכולה להוות תחליף לארוחת ערב , לא בטוחה שתוותר על הבקבוןק :) כי סביר להניח שזה גם חלק מהטקס שלה .
בעיני אין כל צורך בתוספת דיסה לבקבוק
והכי חשוב .... הקפידי לאכול גם את איתה מידי פעם כי זו הלמידה הטובה ביותר וזוהי חוויה חשובה עבורה .
צום קל ,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)