מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילת חטיפים לפעוטה מתחילה!!דקלה27/09/2012
שלום עדי
ביתי בת שנה ושבעה חודשים עוד מעט, כימעט ולא אוכלת חטיפים ומתוקים כלל (לפחות לא בבית) פרט למה שמביאים לה בגן (כריך שוקולד פעם בשבוע ,עוגה בחושה בשישי ופטי בר על בסיס יומי) אני לא מביאה לה כמעט כלום בבית כמובן רק מסיבת בריאות והשמנת יתר, למזלי עדין לא ממש מדברת אז לא מבקשת..
אני מביאה לה רק אם היא רואה מישהו אוכל כי אז היא מבקשת.
הבעיה שאני מפחדת שיהיה לילדה חסך בדברים כאלה כי לא מקבלת בבית, התחלתי לחשוב על כך ביום כיפור שהיו הרבה ילדים שאכלו חטיפים ורק אני ירדתי עם קופסת פירות חתוכים, היא אכלה אבל ברגע שראתה שקית במבה או פטיבר היא זרקה והלכה לכיון השקית ולא הפסיקה לאכול בכל פעם שסיימה הלכה שוב ואמרה עוד.. עוד..
אחותי כמובן הביאה לה מה שרצתה אבל יעצה לי שכדי שאני יתחיל להביא לה בבית שלא יהיה לה הרגשת חסך ובכל פעם שתיראה ילד עם חטיף תתחרפן כי לא מקבלת בבית חטיפים
היא גודלת וברור לי שככל שגודלת כך קשה יותר למנוע,
אני כמובן רוצה לשמור לה על תזונה בריאה ומאוזנת אבל גם ממש ממש לא רוצה לגרום לה להרגשת חסך שהיא לא מקבלת דברים כאלה בבית
השאלה היא איך עושים זאת??
מה המינון הנכון לקבלת חטיפים?? פעם ביום, פעם בשבוע
מה המימון הנכון שגם לא יזיק לה לבריאות ולשיניים וישמור על תזונה בריאה וגם תקבל ולא תרגיש הרגשת חסך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת חטיפים לפעוטה מתחילה!! - תגובה
עדי אפרתי רסולי27/09/2012הי דקלה !
מסכימה איתך לגמרה שלא הי כל צורך בחשיפה לחטיפים או ממתקים .
חסך הוא כזה המתפתח כשלמישהו אחר יש ולי אין כל כן קשה לומר שתפתח חסך מכך שלא תקבל בבית ( היות ולאף אחד אחר בבית , לצורך העניין אין . ) כאשר רואה אצל ילדים אחרים אפשר לתת לה להתכבד ובאם את רוצה להצטייד בעצמך ... אז חפשי חטיפים פחות "רעים" למשל - יש חטיף של תפוח עץ - שזה בסך הכל חטיפי עץ פריכים ( כמו ציפס) אפויים . או מעט בייגלה או שלווה ללא סוכר או עוגיה אחת ארוזה ( כמו לוטוס )
אחרי הכל ... החוויה היא גם בפתיחה של שקית ( כמו מתנה ...) ולכן אם תהיה לה שקית משלה ( אפילו של פירות ) יכול להיות שתרגיש ממש טוב .
אצל הילדים הגדולים יותר אני נוהגת לומר עד חטיף/ממתק אחד ביום . אצל צעירה כמוהה אין צורך אפילו כל יום אלא ע"פ הצורך...
ואגב .... ברגע שאת נותנת כמות מספיקה לטעמך זה בסדר גמור להציע אחכ פירות ולומר שלא אוכלים יותר חטיף ....
שנה טובה ,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי תודה רבה, המשך
דקלה09/10/2012שלום עדי ותודה רבה על תגובתך!
באמת שהרגעת אותי שאני לא גורמת לילדתי חסך כלשהו (ובאמת שבבית בקושי רואה אותנו אוכלים) פשוט זה מה שכולם אמרו לי, אבל יכול להיות שזאת התנהגות אופינית לילדים. אני כרגע משתדלת לנהוג לפי הצעתך ומציאה לה רק כצריך (או שרואה מישהו אוכל חטיפים לידה, או שמטילים איתה בחוץ)
בתשובתך הזכרת חטיפים בריאים יותר אז באמת את החטיף תפוחים ניסיתי והיא מאוד אוהבת. (הופתעתי כי זה לא משהו:) תודה על הרעיון.
הזכרת גם את הביסקויט לוטוס ורציתי לדעת האם באמת הערך תזונתי שלו יותר בריא מהפטי בר הרגיל?? או שאולי עדיף לחפש פטיבר מחיטה מלאה?
אני גם התחלתי להביא לה את הקרונספקס הפשוט ללא הסוכר בתור חטיף- האם נחשב לבסדר??
ואשמח אם יש לך רעיונות נוספים לחטיפים בריאים יחסית, או אולי איזה קרקרים שיש בהם סיבים תזונתיים. (היא סובלת קשה מעצירויות אז פרחיות אורז במיני לא ממש מתאימות לה)
מודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי תודה רבה, המשך - תגובה
עדי אפרתי רסולי10/10/2012הי דקלה ,
להלן רעיונות לחטיפים -
אני מסתכלת על תכולת סוכר שומן ומלח ...
ישנו בייגלה - שהוא הרע במיעוטו.... ( כמובן לא המצופה מלח )
לוטוס- לא יותר בריא מעוגיה אחרת - פשוט יש את אפקט האריזה שילדים מאוד אוהבים :)
באופן עקרוני אפשר עוגה ביתית שאפויה עם שמן ואז לאפות אולי במאפינס.
אפשר להכין שיפוד מפירות ולהקפיא ( הולך מצוין עם בננות ) או להכין ארטיק על בסיס פרי ביתי.
ישנה חיטה תפוחה - שמבחינת סוכר פחות טוב אך ללא הרבה שומן או מלח .
ולגבי הקורנפלקס - זה בסדר רק כדאי להשוות בו את תכולת הסוכר והנתרן - כי אע"פ שאינו מלוח ישנה תכולת מלח גבוהה בהרבה מהם.
אפשר גם קצת פירות יבשים .
או קרם קרקר - שזה קרקר שאפשר למצוא גם דל נתרן .
ולעניין אחר ... הזכרת כדרך אגב את העצירות .. אבל שווה לשמוע בדיוק מה העניין :)
יום טוב,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי תודה לך על ההתעניונות והתשובות
דקלה10/10/2012תודה עדי על הרעיונות (אהבתי את השיפודי פירות רק אחכה שתגדל קצת)
לגבי הקרונפלקס ניסיתי להביא לה את הברנפלקס שהוא מאוד בריא אבל היא נחנקה לי מזה אז עברתי לקרונפלקס הרגיל הצהוב ללא הסוכר ניראה לי פשוט הכי בריא - תקני אותי אם יש משהו יותר טוב.
לגבי העצירות שלה היא סובלת מזה כבר חצי שנה בצורה ממש נוראית, זה מלווה בצרחות איומות עד שהיא עושה, ממש מתכווצת כולה בכל פעם ולא נותנת לי לעזור לה, וגם לפעמים אפילו נפצעת ויורד לה דם מהמקום.
היא מטופלת כבר חצי שנה בתרופות שכל חודשים בערך הרופאים החליפו לה תרופות אם את מכירה התחלנו בהתחלה עם שמן פראפין כשהפסיק לעזור החליף לי הרופא לשמן אבילק לקטוז וזה לא עזר,היא עכשיו מטופלת בנורמלקס אבקה שאני מוסיפה לה למטרנה בבוקר. שונאת להביא לה את התרופות האלה אבל כרגע אין ברירה גם עם הנורמלקס הזה היא סובלת מאוד!! אז לא רוצה לדעת מה יהיה בלי התרופה הזאת.
ממש כואב לי שהיא סובלת ככה גם עשו לה איזה 4 חוקנים כי היתה ממש מלאה בקיצור ממש סיוט לי ולה. (מקווה לפתור את הבעיה לפני הגמילה שלה אחרת יהיה בלתי אפשרי) לא יודעים מה גורם לזה אבל סוף סוף הפנו אותי לגסטרו ונקווה שבידיו הפיתרון ונקווה ללא תרופות ורעלים.
אשמח מאוד אם תוכלי להמליץ לי על סוג לחם שטוב ובריא עבורה כרגע משתמשת בלחם מחיטה מלאה אבל אני לא יוגעת מה יותר בריא וטוב לחם חיטה מלאה או לחם דגנים או לחם שיפון?? אשמח לעזרה והמלצות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי תודה לך על ההתעניונות והתשובות - תגובה
עדי אפרתי רסולי10/10/2012הי דקלה !
כיצד נראה השתן ? בהיר וללא ריח עז - שכן אם אוכלת הרבה סיבים ומקבלת דגנים מלאים - חשוב מאוד שתשתה הרבה . אם את חוששת שהשתן מרוכז הייתי מפחיתה את כמות הסיבים בתפריט שכן סיבים ללא נוזלים יכולים לגרום עצירות ולא הקלה ביציאות (0 יוצר כמו בלוק בקיבה )
שמחה מאוד שאתם הולכים לגסטרו - התעניני גם בפגלקס - עושה פלאים אצל הרבה ילדים :)
מה השתנה בחצי השנה האחרונה ? הפסקתם הנקה ? שיניתם תמ"ל ברזל ?
הקורנפלקס הפשוט בסדר אבל צריך להשוות על גבי הקופסאות באיזה יש הכי פחות נתרן וסוכר( כבר הרבה זמן לא הסתכלתי ...)
בהצלחה :)
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לעדי
דקלה17/10/2012שלום עדי ותודה רבה את מקסימה! (ממש כיף לקרוא תשובות שלך:)
לגבי השתן אני לא בטוחה, ניראה לי צבע צהוב אבל אין ריח עז במיוחד ריח רגיל של שתן. זה טוב? משתדלת להציע הרבה מים אבל היא זאת שמחליטה.
תודה על המידע לגבי הסיבים באמת בגלל הבעיה שלה תמיד העדפתי סיבים, אבל לדעתי לא אוכלת יותר מידי סיבים, התפריט שלה בערך כזה:
6:30 בקבוק מטרנה 180 מ"ל מסיימת הכל
8:30 ארוחת בוקר בגן (חביתה או ביצה קשה ירקות גבינה ולחם לבן)
10:00 פרי בגן
12:00 ארוחת צהרים בגן (דג או קציצות סויה פחממה וירקות מבושלים) לא מקבלים בשר בגן
16:00 כריך בגן
18:00 ארוחת ערב בבית - משתדלת פעמיים בשבוע עוף או בשר כי לא מקבלת בגן (כמובן גם בסופ"ש אוכלת עוף) ובשאר הימים בסגנון הארוחת בוקר בגן: חביתה + ירק + גבינה / יוגורט + פרוסת לחם מחיטה מלאה)
19:45 לפני השינה בקבוק מטרנה 180 מ"ל או 240 מ"ל תלוי איך אכלה את ארוחת הערב + דייסת שיבולת שועל של מטרנה.
הילדה נמצאת באחוזון 75 כך שאין בעית משקל להפך
מה דעתך באופן כללי על התפריט שלה?? האם את רואה סיבה לבעיית העצירות הקשה שלה?? אין יותר מידי סיבים לדעתי הבעיה שלה לא קשורה לתזונה.
שאלה בבקשה איזה לחם הכי בריא לתת לה לאכול לחם מחיטה מלאה?? לחם דגנים? שיפון? או משהו אחר אשמח לדעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לעדי - תגובה
עדי אפרתי רסולי18/10/2012הי !
תודה :)
נשמע כי התזונה שלה בסדר , שמת לב מתי התחילה העצירות או שהייתה מאז ומעולם ?
ממליצה לשלב בין סוגי הלחמים ולכלול גם מלאים שאתם אוכלים - ובעצם... היות וסגן אוכלים לחם אחיד ודאי , בבית אפשר לתת לחם מדגנים מלאים .
פגלקס זהו תכשיר הנמכר גם ללא מרשם שאמור להיטיב את תנועתיות המעיים - את יכולה להסתכל בבית המרקחת או חנות טבע וכן חעדכן את רופא הילדים אם מתחילה לקחת .
ועוד משהו... נסי לשלב סלק ובטטות בתפריט גם הם יכולים להקל על יציאות
בהצלחה ....
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן
דקלה17/10/2012בתשובתך הקודמת המלצת לנסות פגלקס?
מה זה בבקשה?? סוג של תרופה??
כי כבר מטופלת בתרופות, ונימאס לי מתרופות רוצה להגיע למצב תקין של הקיבה שלה ללא עזרה בתרופות.
ולוואי והגסטרו יעזור אבל יש עוד זמן עד התור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)