10 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 10 חודשים
    אורלי
    11/10/2012

היי,
    בתי בת 10 חודשים שהיתה בת 9 משקלה היה 8,520.היא אוכלת יפה מתלהבת ממוצקים להיפך כל מה שאני מנסה היא מוכנה ורוצה לטעום וזורמת יפה. הבעיה שמשום מה טרם הצלחתי ליישב לה תפריט מסודר והיא עדיין רוצה בקבוקים. נדמה שהיא לא שבעה. היא אוכלת 4 בקבוקים בממוצע של 180 cc במשך היום, בבוקר ארוחת בוקר או פירות. בצהריים מרק ירקות+עוף, ואחר הצהריים מעדן ולעיתים ארוחת ערב אבל בכמויות קטנות. יש לי פחד שאני מודעת שאולי אני הורסת לה, אבל היא אינה יושבת עדיין ושיניים מסרבות להופיע ובגלל זה אני מפחדת לתת לה סוגי אוכל מסויימים. ואולי בדרך הזאת אני מעכבת לה.האם כמות הבקבוקים בסדר? מה אני עושה לא נכון? והאם זה הזמן לאוכל אצבעות למרות שאינה יושבת בעצמה והשיניים טרם הופיעו.תודה וסליחה על השאלה המורכבת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    10 חודשים

הוספת תגובה

• 10 חודשים - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    14/10/2012

הי אורלי -
    הי 4 בקבוקים בגילה זה לא כ"כ רחוק מהמצופה :) 3 בקבוקים יספקו תמונה שאכן מצליחה לשבוע ממזונות מוצקים ותוך עוד חודש נוסף נצפה כבר לראות פחות או יותר 2 בקבקוים.
    החניכיים של תינוקות חדות מאוד ואין צורך בשיניים כדי להתחיל אוכל אצבע - את יכולה לנסות ירקות מבושלים או קציצה רכה או לביבות למיניהן .
    הושבה - ניתן להושיב גם תינוק שעוד לא מתישב לפרקי זמן קצרים , ישנם כסאות אוכל עם שיפוע כך שלא נוצר עומס על הגב, וניתן להושיבה לפרק זמן של ארוחה.
    ע"מ שתדלג על בקבוק התמקדי קודם בארוחה אחת ונסי לראות איך אפשר ליעל את האכילה / השובע שלה -
    הקפידי שיש מקור לשומן באוכל ( שקדיה / טחינה /שמן זית/אבוקדו) בפירות או במרק - ככפית אחת לכל מנת אכילה . הקפידי כי במרק יש כמות טובה של פחמימה בערך 1/3 תפ"א או בטטה או כף מבושלת של אורז/ פסטה וכו וכן כמות טובה של בשר ( כ 30 גרם - שזה גודל קציצה בערך )
    אל תציעי בקבוק מיד בתום אף אחת מהארוחות אלא חכי שתדרוש ע"מ שתבין שניתן לשבוע גם ממוצקים.
    ועוד שאלה ... - מה מספר היציאות שלה ביום ?
    יום טוב ,
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו