מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לבת שמונה חודשיםנעמה21/10/2012
יש לי שתי שאלות ואני אשמח מאוד לעזרתכם:
שאלה ראשונה:
להלן סדר היום של בתי (בת 8 חודשים )
בוקר (סביב 5:30) הנקה
8:30 פירות +טחינה/אבוקדו
11:30-12:00 - מרק ירקות עם בשר (טחון)
14:00-15:00 תלוי בשעת היקיצה שלה במעון ובמצב הרוח שלה שם היא שותה 180 מ"ל תמ"ל
וכאן אני צריכה את עזרתכם: היא אוכל 180 מ"ל תמ"ל בערך בשבע ורבע/שבע וחצי ולפני השינה בשמונה אני מניקה אותה ממש עוד קצת.וחשוב לי לשמור על זה כך , כי אחרת היא מתעוררת בארבע וחצי חמש רעבה
השאלה היא בין ארוחת הצהריים המוקדמת לבין שבע ורבע/וחצי בערב- האם יש צורך לתת לה משהו נוסף ? אולי פרי או מרק שוב?
שאלה שנייה:
אני רוצה להתחיל להרגיל אותה לאכול לבד (היא כל הזמן מנסה לבד) השאלה איך עושים את זה? ומתי מבחינת שעות כי רוב היום היא בגן (עד 16:00 ) ?
תודה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבת שמונה חודשים - תגובה
עדי אפרתי רסולי21/10/2012הי נעמה!
נשמע כי יש לה סדר יום מצוין .
שעות אחר הצהריים יכולות להיות מצוינות לתרגול אכילה עצמאית -את יכולה לתת פרי רך מאוד או מאודה אותו תוכל לתרגל כאכילה עצמאית . או ירק מבושל רק - כמו גזר גמדי או ברוקולי או כל ירק אחר . לידו את יכולה להגיש מעט טחינה או סלט ירקות טרי קצוץ על פומפיה . היות ונשמע כי לא רעבה מאוד בשעות האלה - אפשר להנות מהחווויה שלה והלמידה .לאכול לבד תלמד רק מעצם כך שתתנסה בזה :)
ככל שתתייעל באכילה סביר שגם תגדיל את הארוחה הזו , ויתכן ואז תקטין את כמות התמ"ל שלפני השינה ( וזה בסדר גמור ....)
בהצלחה!!
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נעמה22/10/2012תודה על התשובה המהירה.
אשמח לדעת מתי מחליפים לה את התמ"ל בארוחה נוספת - ארוחת ערב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
עדי אפרתי רסולי26/10/2012הי ,
רק עכשיו ראיתי :)
ארוחת ערב יכולה להשתלב כבר עכשיו אך סביר שעדיין לא תהיה במקום תמ"ל ערב , בגילה צריכה לפחות 2-3 בקבוקים ביממה .
לאחר גיל שנה איך צורך תזונתי בתמל עבור ילד שאוכל טוב , אך רוב הילדים נפרדים מהבקבוק לא לפני גיל שנה וחצי ....
בתאבון :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לבת שמונה חודשים - תגובה
עדי אפרתי רסולי22/10/2012הי נעמה .
לרוב הכי קל להשאיר עד גיל שנה לפחת תמ"ל בבוקר ובערב , את היתר- שזה ארוחת הבקבוק לאחר היקיצה בגן , אפשר יהיה להחליף בקרוב במה שאוכלים הילדים היותר גדולים - כמו כריך או פרי או מעדן ואחכ" בבית סביר שתהיה רעבה שוב לפני הבקבוק של הערב - כאן תשתלב ארוחת ערב ,
בגיל שנה אפשר לוותר על התמ"ל , אך לרוב תינוקות ( וההורים שלהם ..) ממשיכים לשתות בוקר וערב לפחות עד שנה וחצי
בתאבון :)
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לבת שמונה חודשים - תגובה - תגובה
עדי אפרתי רסולי22/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נעה28/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)