תזונה לבת שמונה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לבת שמונה חודשים
    נעמה
    21/10/2012

יש לי שתי שאלות ואני אשמח מאוד לעזרתכם:
    שאלה ראשונה:
    להלן סדר היום של בתי (בת 8 חודשים )
    בוקר (סביב 5:30) הנקה
    8:30 פירות +טחינה/אבוקדו
    11:30-12:00 - מרק ירקות עם בשר (טחון)
    14:00-15:00 תלוי בשעת היקיצה שלה במעון ובמצב הרוח שלה שם היא שותה 180 מ"ל תמ"ל
    וכאן אני צריכה את עזרתכם: היא אוכל 180 מ"ל תמ"ל בערך בשבע ורבע/שבע וחצי ולפני השינה בשמונה אני מניקה אותה ממש עוד קצת.וחשוב לי לשמור על זה כך , כי אחרת היא מתעוררת בארבע וחצי חמש רעבה
    השאלה היא בין ארוחת הצהריים המוקדמת לבין שבע ורבע/וחצי בערב- האם יש צורך לתת לה משהו נוסף ? אולי פרי או מרק שוב?
    שאלה שנייה:
    אני רוצה להתחיל להרגיל אותה לאכול לבד (היא כל הזמן מנסה לבד) השאלה איך עושים את זה? ומתי מבחינת שעות כי רוב היום היא בגן (עד 16:00 ) ?
    תודה
    נעמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבת שמונה חודשים

הוספת תגובה

• תזונה לבת שמונה חודשים - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    21/10/2012

הי נעמה!
    נשמע כי יש לה סדר יום מצוין .
    שעות אחר הצהריים יכולות להיות מצוינות לתרגול אכילה עצמאית -את יכולה לתת פרי רך מאוד או מאודה אותו תוכל לתרגל כאכילה עצמאית . או ירק מבושל רק - כמו גזר גמדי או ברוקולי או כל ירק אחר . לידו את יכולה להגיש מעט טחינה או סלט ירקות טרי קצוץ על פומפיה . היות ונשמע כי לא רעבה מאוד בשעות האלה - אפשר להנות מהחווויה שלה והלמידה .לאכול לבד תלמד רק מעצם כך שתתנסה בזה :)
    ככל שתתייעל באכילה סביר שגם תגדיל את הארוחה הזו , ויתכן ואז תקטין את כמות התמ"ל שלפני השינה ( וזה בסדר גמור ....)
    בהצלחה!!
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

נעמה
    22/10/2012

תודה על התשובה המהירה.
    אשמח לדעת מתי מחליפים לה את התמ"ל בארוחה נוספת - ארוחת ערב
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    26/10/2012

הי ,
    רק עכשיו ראיתי :)
    ארוחת ערב יכולה להשתלב כבר עכשיו אך סביר שעדיין לא תהיה במקום תמ"ל ערב , בגילה צריכה לפחות 2-3 בקבוקים ביממה .
    לאחר גיל שנה איך צורך תזונתי בתמל עבור ילד שאוכל טוב , אך רוב הילדים נפרדים מהבקבוק לא לפני גיל שנה וחצי ....

בתאבון :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבת שמונה חודשים - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    22/10/2012

הי נעמה .
    לרוב הכי קל להשאיר עד גיל שנה לפחת תמ"ל בבוקר ובערב , את היתר- שזה ארוחת הבקבוק לאחר היקיצה בגן , אפשר יהיה להחליף בקרוב במה שאוכלים הילדים היותר גדולים - כמו כריך או פרי או מעדן ואחכ" בבית סביר שתהיה רעבה שוב לפני הבקבוק של הערב - כאן תשתלב ארוחת ערב ,
    בגיל שנה אפשר לוותר על התמ"ל , אך לרוב תינוקות ( וההורים שלהם ..) ממשיכים לשתות בוקר וערב לפחות עד שנה וחצי
    בתאבון :)
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבת שמונה חודשים - תגובה - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    22/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נעה
    28/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו