מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק עייף אחרי הנקהאני30/10/2012
שלום
התינוק שלי בן 5 שבועות ניזון הן מהנקה והן מבקבוק (לפעמים חלב שאוב ולפעמים תמ"ל).
יש לי 3 שאלות לגבי הנקה:
1. כשאני מאכילה אותו מבקבוק הוא נשאר ערני ומשחק קצת ורק לאחר קצת זמן הוא מתעייף ונרדם אבל כשאני מניקה אותו הוא נרדם על השד, גם אחרי שאני מחליפה לו חיתול הוא נותר מנמנם וישן עד הארוחה הבאה (2.5 - 3 שעות).
האם זה נורמלי?
2. אמרו לי שכשהתינוק שבע הוא אמור לעזוב לבד את השד, אבל הוא לא עושה את זה. לאחר שהוא יונק במשך 20-30 דקות הוא נרדם כשהוא מחזיק את השד בפה, ואם אני מנסה לנתק אותו אז הוא חוזר למצוץ במהירות לאיזה דקה ואז שוב נרדם. לאחר שעובר קצת זמן ושזה קורה כמה פעמים והוא נשאר ישן אני מנתקת אותו בכל זאת.
האם זה אומר שהוא עדיין לא שבע?
3. איך אני אמורה לדעת אם השד התרוקן? גם כשאני מניקה משד אחד אני עדיין לא מרגישה הבדל בין שני השדיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי.
אני01/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק עייף אחרי הנקה - תגובה
דפי ליבר02/11/20121. בהחלט נורמלי , תהליך היניקה מעייף הרבה יותר מבקבוק , ככל שיעבור הזמן הוא יהיה יותר ערני .
2. לנסות ולהעיר תוך כדי הנקה לגעת בגוף ברגליים להזיז קצת את התינוק , אם לאחר כל זה הוא לא יונק יותר כנראה ששבע . אפשר גם לעשות רגע הפסקה של צד אחד להחליף חיתול להוציא גרפס [לא חייב] ולנסות להחזיר לאותו שד או צד שני .
3. לא תמיד מרגישים הבדל . את יודעת שהתינוק ששבע לפי ההתנהגות שלו - הפסקת היניקה , רוגע , לא מחפש אוכל .
הנקה זה לא בקבוק[לא מערבבים אבקה רואים כמה שהתינוק אוכל ומרוצים ] תסמכי על עצמך , תהני מהתהליך , ומהתרומה שלך לבריאות התינוק.
שבת שלום
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)