מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנה בשרית ויוגורט לבת 10 חודשיםרוית18/11/2012
שלום,
בתי בת 10 חודשים, קטנה מאוד במשקלה.
אני רוצה להוסיף לה תוספת למנה הבשרית (מבחינת כמות) כדי שתעלה במשקל ותשמין.
מה שקורה היום הוא שאני מכינה לה מנה אחת גדולה שמספיקה ל-7 ימים (מקפיאה מנות) כאשר בכל יום היא אוכלת 200 גרם בערך (צנצנת גרבר)
המרכיבים למרק הגדול:
שלושה וחצי תפו"א (חצי תפו"א ליום)
1-2 גזר
1-2 קישוא
אורז מלא/עדשים (בדרך כלל סביבות חמש עד שבע כפות)
שווארמה הודו נקבה, 350 גרם
כיצד עלי להגדיל את המנה? כמה גזר להוסיף? כמה קישואים? כמה שאר המרכיבים?
כמה להגדיל את הבשר?
דבר נוסף, אני רוצה לגוון לה קצת ולא לתת רק אורז מלא או עדשים. מה כדאי לשים במקום?
כמו-כן, התחלתי לתת לה יוגורט. בהתחלה לא רצתה אבל היא התרגלה לטעם ועכשיו היא אוכלת. אני נותנת לה את היוגורט בסביבות השעה ארבע, כאשר מנה בשרית היא אוכלת ב-12:15 וארוחת ערב בין שש לשש וחצי (דייסה, זה מה שהיא מוכנה לאכול כרגע).
היא התחילה לאכול והגיעה כמעט עד 100 גרם (כמעט חצי קופסא של יוגורט לבן, בערך אחרי פעמיים של ניסיונות אחרי הטעימות). איזו כמות היא צריכה לאכול ביוגורט? יש יוגורטים לבנים שהם 150 גרם, יש כאלה שהם 200. מהי הכמות הטובה לה בגילה?
תודה!
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנה בשרית ויוגורט לבת 10 חודשים - תגובה
עדי אפרתי רסולי19/11/2012הי שירה ,
אין כמות שביתך צריכה לאכול אלא יש כמות שמספיקה לה על מנת לשבוע וכן על מנת להתפתח ולעלות במשקל ( והכמות הזו משתנה מתינוק לתינוק )
ע"מ להעשיר את המרק הוסיפי כפיתשמן זית לכל מנת אכילה , אל תגדילי את כמות הירקות ( גזר וקישוא ) אלא את כמות הפחמימות ( בטטה תפוח אדמה אורז פסטה בורגול גרגרי חומוס ) כמות בשר של 50 גר ליום היא טובה מאוד .
שימי לב אולי את יכולה להוריד את כמות הנוזלים - אם את שמה כך שיצא מרק יותר מרוכז וסמיך ( ויספיק לפחות ימים , עם אותה כמות רכיבים )
יוגורט - כאמור אין כמות מומלצת - אלא כזו שהיא רוצה - הקפידי על יוגורט שמן יחסית ,לפחות 3 % שומן יש גם כאלו שמנים יותר ,
כמו כן - התחילי להגיש גם אוכל אצבע - מזון רך שיכולה לאחוז בעצמה במקביל למזון הטחון שאוכלת .
בהצלחה ,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)