פעוט בן שנה - אחוזון 5-

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט בן שנה - אחוזון 5-
    אןרטל
    22/11/2012

בוקר טוב ,
    בני בן שנה וחודשיים שוקל 8.5 קילו אחוזון 5-.
    מגיל חצי שנה כשהוא נכנס לתינוקייה ( הסתגלות קשה ) הוא החל לרדת באחוזונים מ- 50 ומטה . הוא לא אכלן כל כך והוא מאוד פעיל הוא כבר הולך מגיל 11 חודש , זחל במהירות מגיל חצי שנה ומוציא המון אנרגיה ( משתולל המון ובכל הזדמנות גם כשהוא עייף ).
    אני כבר לא יודעת מה לעשות בכדי שיעלה במשקל .
    סדר היום שלו הוא כזה :
    5:30 - 180 סמילאק עם כף דייסת וניל
    7:00 - 120 עם כף דייסת וניל
    9:00 - הוא לא מוכן לאכול ארוחת בוקר (ביצים ,גבינה וכ'ו) לפעמים מוכן חצי פרוסה עם גבינה או מעדן או גרבר לא יותר מ130 גרם.
    12- לא תמיד רוצה אוכל מוצק ואם כן אז ביס פה ביס שם של קציצה/פתיתים וכ'ו.
    12:30שנת צהריים
    14:00 - רק אז מתחיל להיות רעב , אז אני מתעקשת שייתנו לו מרק טחון שלפחות תהיה לו ארוחה בשרית ביום .
    15:30 - מעדן
    16:30 - בסיקוויט / במבמה
    17:30 - מנסה כל הזמן ארוחת ערב של ביצה וגבינות אך הוא מסרב , אז אני נותנת לו פרוסה עם גבינה / ריבה טחינה ( אבל לא תמיד רוצה ) ובמצב שאני כבר רואה שלא בא לו כלום אז אני מציעה עוד מעדן שאותו הוא מוכן לאכול רק מול המחשב עם שירים .
    19:30 - בקבוק 180 עם כף דייסת וניל
    1:00 - בקבוק 120 עם כף דייסת וניל
    ולפעמים מתעורר ב5:30 לאכול ולפעמים אפילו לפני בשעה 4:00

* בשבת בצהריים הוא אוכל לפעמים תפוח אדמה וביצה של החמין...בנוסף למרק הטחון.
    *כל עוד הוא עדיין מוכן לאכול את המרק הטחון אני מעדיפה לתת לו מפני שאז אני יודעת שהוא אכל מנה בשרית כמו שצריך - האם להפסיק עם הטחון?

אני כבר לא יודעת מה לעשות ומה לשנות בשביל שיעלה במשקל ( רק 8.5 קילו ) הוא פיצי...

תודה מראש...
    אורטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן שנה - אחוזון 5-

הוספת תגובה

• פעוט בן שנה - אחוזון 5- - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    22/11/2012

הי אורטל .
    אין בעיה בכל שתינוקך באחוזון 5 , הבעיה היא בכך שיורד באחוזונים - ומכאן סביר שעולה מעט מאוד במשקל או אפילו יורד.
    ע"מ לעשות סדר - יש לגרום לו לשיתוף פעולה באכילה .
    ולייצר סדר ברור בו אין נשנושים וארוחות מוסחות דעת וכי הוא אוכל על מנת לגדול ולא כדי שאמא תהיה שמחה ( למרות שאני בטוחה שאת שמחה כשאוכל...)
    בעיני יש מקום לעשות סדר בבקוקבוקים - למשל למשוך את בקבוק הבוקר לשעה 6 - כך עשוי להיות מספיק רעב לארוחת הבוקר בגן.
    כמו כן ממליצה להוריד את נשנוש אחר הצהריים ובמידת הצורך להקדים את ארוחת הערב - או להשאירה בשעתה אך עם תינוק רעב יותר.
    הגישי לו דברים שאוהב במקביל לדברים חדשים , הקפידו לאכול בזמן שאוכל ועודדו אותו גם לאכילה עצמאית
    את מוזמנת לשלוח לי מייל לכתובת המופיעה למטה ואעביר לך טבלה של הגדרת מזונות- כחל ממדריך שיצא בקרוב .
    בהצלחה,
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו