מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה באחוזונים..נעמי26/11/2012
שלום רב,
אתמול הייתי בטיפת חלב,הילדה שוקלת 7.380 ק"ג - פחות מאחוזון 3, וגובהה 68.5 ס"מ, אחוזון 6.45. שתי המדידות מצביעות על ירידה באחוזונים שהיו לפני כן. הילדה נולדה במשקל תקין (3.4 ק"ג) ואציין שאני 1.59 ס"מ ובעלי 1.72 ס"מ. האחות הפנתה לרופאה בשל הירידה באחוזונים. אשמח אם תעברו ע"ג התפריט היומי ותיתנו המלצות לשיפורו:
בוקר: נוטרילון 100 בערך
9:00 כריך בגן
11: פרי בגן (מניחה שאוכלת חתיכה אחת
12:15 א. צהריים מבושלת (חלבון, פחמימה, ירק.. הגננות מספרות שהיא אוכלת יפה עד לשובע)
15:15 בגן: כריך
17:30-18:00 א.ערב - אם יש ביצה קשה- אוכלת את כל הלבן/ יכולה לאכול יוגורט מתוק (אני מעדיפה שלא בגלל הסוכר הרב)/ פתיתים/ מעט עוף עם תפו"א / חתיכת לחם עם חמאה- הכמויות יחסית קטנות אא"כ האוכל ממש טעים. היא לא אוהבת גבינה לבנה/צהובה/אבוקדו, ולא בא לי לדחוף לה שוב לחם עם טחינה או שקדיה (בגן אוכלת הרבה לחם)
19:30- נוטרילון 150
4:30-5:30 לפנות בוקר - 120 נוטרילון.
האחות שמה דגש על "לתת לה קלוריות" כדי שתשמין - מאכלים שמנים, כמו גבינת נפוליאון, חמאה וכד'. האם אכן יש להתמקד במזונות בעלי אחוז שומן גבוה? מה דעתכם לגבי העשרה קלורית ע"י תוספים כמו הפדיאשור לילדים?
באופן כללי אציין שהילדה איננה גרגרנית, מאז שנולדה לא נטתה "לצרוח" גם בעת רעב, וכמו שאמרתי, אוכלת עד לשובע, בזמן, אך כמויות קטנות יחסית.
חוץ מנושא המזון, הילדה עירנית, חכמה, בוגרת ומפותחת ואין כל בעיה.
אני מודה לכם על הסיוע מראש,
אמא לחוצה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בילדה בת 11 חודש
נעמי26/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי מקווה שראית השאלה, תודה
נעמי26/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה באחוזונים.. - תגובה
דפנה רון29/11/2012נעמי שלום,
לא צריך לתת אוכל משמין, אלא שתאכל מספיק מהאוכל המזין. אם היא לא אוכלת מספיק, חשוב לברר מה הסיבה.
האם את יכולה לתאר את היציאות שלה (קשה/רך, מפורק/אחיד, צבע, חתיכות אוכל בתוך היציאות, ביציאות רואים אוכל יומא כפי שנכנס, ריח חריף, ריח חומצי וכולי...)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאור יציאות
נעמי03/12/2012הי דפנה ותודה על המענה,
אכן, אני שמחה שנגעת בנקודה של היציאות שכן על פניו נדמה שלילדה יש יציאות רבות ובהיקף גדול יחסית לגודלה... אפרט:
לילדה 1-3 יציאות ביום (לרוב 2-3), כמות יחסית גדולה בכל פעם בטיטול, עם ריח חריף ורואים חתיכות אך בעיקר כשמדובר במזון שפחות מתפרק (תירס, אפונה). לרוב מדובר ביציאה גדושה, סמיכה, צבע ירקרק ויחסית רכה (לא שלשול!), מידי פעם יש גוש כהה יותר, לא קשה, גם רך אך פחות.
לי ממזמן היה נדמה כי יש לילדה חילוף חומרים מהיר ויוצא דופן (האם אכן?..) אני זוכרת שכשדיברו איתי על המשקל שלה, עניתי כי "היא עושה הרבה קקי" (ולא בצחוק..)
אני מודה לך על ההתייחסות הרצינית, וממתינה למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה באחוזונים.. - תגובה
דפנה רון03/12/2012נעמי שלום,
ריבוי יציאות, כמות גדולה של יציאות בליווי ריח חריף עשויים להעיד על עיכול וספיגה חלקיים. יציאות רכות מאד יכולות להעיד על עיכול חלקי או על חומציות גבוהה. צבע ירוק לא תמיד מעיד על בעיה, אך הוא יכול לנבוע גם מעודף ברזל, מעודף לקטוז או מאלרגיה.
אני חושבת שחשוב לגשת לרופא ולתזונאית ילדים, שילוו אותך בתהליך הברור, לסיבה שבגללה היא יורדת באחוזונים.
עד שתגיעי לברור אני ממליצה להחזיר יותר תמ"ל. שישארו הארוחות העקריות ובקשי שיתנו תמ"ל בארוחות הביניים בגן (במקום הפרי בבוקר ובמקום הכריך אחה"צ). זאת כדי לספק את צרכיה במקרה שמערכת העיכול שלה עדיין לא בשלה לעכל כמות גדולה של מוצקים. בקשי שיעבירו לך מידע לגבי כמות התמ"ל ששתתה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)