עצמאות באכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצמאות באכילה
    רננה
    02/12/2012

שלום
    הבת שלי בת שנה וחצי. ילדה מאוד פיקחית וומפותחת אך בכל מה שקשור לאוכל אינה מגלה עצמאות, כלומר, לא מראה שום סימן שהיא מעונינת לנסות לאכול לבד..
    מלבד קרקר/עוגיה במבה וכו' שאותם היא מחזיקה ביד. כל שאר האוכל היא רוצה שאאכיל אותה, אני כל הזמן שואלת אם רוצה לנסות לבד אבל היא אומרת שלא אני שמה לה כפית בצלחת ומראה לה איך להחזיק אותה אבל היא ישר זורקת. בנוסף שמתי לב לתופעה מוזרה: היא לא רוצה שאאכיל אותה בכפית(חוץ ממעדן) אלא שאכניס לה לפה חתיכות קטנות של מזון. ניסיתי כמה פעמים לתת לה להחזיק לחם לבד או אפילו לחתוך לחתיכות ולשים לה בצלחת אבל היא זורקת הכל רק שאני מאכילה אותה היא אוכלת. חשוב לציין שאני מאודמשתדלת שתאכל יחד איתנו ותראה איך אנחנו אוכלים,מה עושים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצמאות באכילה

הוספת תגובה

• עצמאות באכילה - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    03/12/2012

הי רננה ,
    היות ולא ציינת קושי בהרכב המזון אלא רק בדרך שאוכלת , הייצי מציעה לך להמשיך כשם שאתם עושים אולם לא להענות באופן מידי לקצב האכילה . ז"א לאכול בעצמך במקביל אליה כך שלא תוכלי להיות "לגמרה איתה" בתקווה שתבין שלבד תוכל להזין עצמה על פי הקצב המתאים לה .
    באיזו כפית את מאכילה ? פלסטיק או מתכת קטנה או גדולה?
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

רננה
    03/12/2012

בכפית מתכת קטנה,אבל מאזומתמיד האכלתי בה ולא היו בעיות מיוחדות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    03/12/2012

נסי להאכיל בכפית סיליקון ובדקי אם יש הבדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו