מעבר למרקם יותר גס ועצמאי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר למרקם יותר גס ועצמאי
    רות
    10/12/2012

בתי בת 9 חודשים, הוציאה לא מזמן 2 שיניים חותכות תחתונות (היתר עוד לא). אוכלת פירות ומרק מרוסקים בערך מגיל 7 חודשים במשפחתון ובבית התחלתי לתת לה בארוחת הערב עגבניה/ ביצה/ אבוקדו מרוסק במזלג/ פומפיה. היא אוכלת יפה. הבנתי מעיון בפורום שאפשר לתת לה בהדרגה מרקם גס יותר או דברים רכים ביד..השאלה שלי מבחינת בטיחות האם זה לא מסוכן? לדוגמא ניסיתי לתת לה בננה ביד והיא חתכה עם השיניים חתיכה גדולה לתוך הפה. מיד הוצאתי לה כי פחדתי שהיא תבלע בלי ללעוס וזה נראה לי סיכון לחנק, האם אני טועה בחששות אילו? מצד אחד יש שיניים שיכולות לנגוס חתיכות גדולות ומצד שני אין עדיין שיניים טוחנות והתינוק לא מודע לחשיבות הלעיסה לפני בליעה..איך אדע מה מסוכן ומה לא?
    שאלה נוספת- האם זה בסדר שהיא תמשיך לאכול טחון במשפחתון בחודשים הקרובים (מכיון שהיא עם קבוצת ילדים בגילאים שונים וקשה להכין רק לה במיוחד) ורק בבית תתנסה במרקם גס ובאכילה עצמאית או שחשובה ההתנסות לאורך כל היום?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר למרקם יותר גס ועצמאי

הוספת תגובה

• מעבר למרקם יותר גס ועצמאי - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    11/12/2012

שלום רות!
    את בהחלט יכולה לנסות בבית ובמען תמשיך טחון.
    יש לתת מזונות שאודו או בושלו רכים כמו ירקות למיניהם או קציצה רכה .
    את גודל הביס עליה עוד ללמוד ועל כן בשלב ראשון את יכולה לחתוך עבורה לגודל מתאים (קוביות קטנות ) ולעזור לה להביא לפיה - בהמשך שתפתח מעט יותר מיומנות תוכל להחזיק לבד חתיכות ולשלוט בגדול הביס.
    את יכולה למעוך עבורה אבוקדו או מרק בסופ השבוע מעיכה של מזלג ולא טחון למרקם חלק.
    כשתפתח מיומנות יותר טובה תוכלי לבקש מהמעון שבנוסף למרק הטחון יגישו לה גם קוביות או רצועות ירקות מבושלים מתוך המרק או שיעזרו לה לאכול מזון מעוך במזלג ולא טחון .
    אם תרצי אעביר לך את המדריך להזנת תינוקות שכתבתי, שלחי לי למייל ואשלח לך בשמחה!
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה לגבי מרק קפוא

רות
    11/12/2012

במשפחתון של הבת שלי יש 3 תינוקות בסך הכל ולכן המטפלת מכינה מרק כל כמה ימים (בין פעם לפעמיים בשבוע) ומקפיאה במנות. ברור לי שעדיף טרי אבל רציתי לדעת עד כמה זה משמעותי קפוא לעומת טרי.
    בנוסף היא טוחנת פירות (תפוח, בננה ואגס עם טחינה ובסקוויט) בשעה 9:00 בבוקר והבת שלי אוכלת את הפירות רק בסביבות 10:00-11:00 כי היא יונקת ב 6:30-7:00 ומשלימה לסימילאק ב7:30-8:00 אז היא לא רעבה ב-9:00

(הסיבה שבגללה המטפלת מכינה את הפירות ב-9:00 היא שהתינוקת האחרת צריכה לאכול בשעה הזו והיא לא רוצה לטחון לכל אחד בנפרד.).רציתי לדעת עד כמה זה פוגע בערכים התזונתיים של הפירות והאם יש לך רעיון לפתור את חוסר התאום הזה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו