מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונהרורי25/12/2012
שלום,
ביתי בת 6 חודשים. לדעתי היא לא אוכלת מספיק.
אוכלת בין 3 ל- 4 ארוחות של 180 אבל לא מסיימת אותן. אוכלת בין 120 ל 160 מ"ל.
בארוחה האחרונה ביום היא אוכלת את הסימילאק עם דייסת קורנפלור.
בנוסף אוכלת מנת פירות- בדר"כ טריים (בננה, אגס ותפוח עם מים רתוחים או קלמנטינה בבלנדר) או גרבר פירות מכל מיני סוגים- פירות טרופים, הפירות שציינתי קודם, אפרסקים וכדומה.
ומנת ירקות עם עוף- קישוא, גזר, תפו"א, בטטה ודלעת. לעיתים מוסיפה אפונה ובקרוב מתכננת להוסיף עדשים, אורז או איטריות.
אני מאוד רוצה להעשיר את התזונה שלה מאחר ואני מאוד בעייתית באוכל ולצערי לא אוכלת כלל פירות וירקות כי לא הורגלתי לכך כילדה ולטענת אימי אף פעם לא אהבתי.
מדובר בילדה ראשונה ואני מאוד חוששת לגבי עניין האוכל. אציין שהיא לא רזה ולא שמנה.
אז שאלותיי הן כאלה:
1. מה מומלץ לאכול בגיל הזה במרק הירקות?
2. מדוע פירות טריים טובים יותר מגרבר אם הגרבר ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל או תוספים אלא רק פירות עם תוספת של ויטמין C? האם הם מכילים את כל הויטמינים שיש בפירות טריים? אילו פירות מומלצים?
3. האם מומלץ לתת מים רק לאחר פירות וירקות בינתיים ודוגמא סתם ככה בלילה לא?
4. על הברזל והויטמין די רשום שיש לתת עם האוכל. האם זה נכון? האם אפשר לשים את הויטמין די בתוך הסימילאק (הרי היא לא אוכלת את כל הכמות ואז לא בטוח שתאכל את כל 6 הטיפות)? זה ממש עושה לה להקיא כשאני נותנת לה אותו בלי כלום.
5. איזה דייסות מומלצות?
6. באיזה גיל כבר אין צורך לרסק בבלנדר ואפשר לרסק במזלג? באיזה גיל הם מתחילים לאכול הכל?
7 באיזה גיל נותנים סימילאק רק בבוקר ובערב ובמהלך היום אוכל רגיל?
8. מה אפשר לתת לה לשתות מלבד מים רתוחים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה - תגובה
עדי אפרתי רסולי25/12/2012הי רורי...
מלא נושאים !! כולם ממש חשובים !
אני אענה לך וגם רוצה לשלוח לך מדריך מפורט שכתבתי - בשבילו אני צריכה שתשלחי לי כתובת מייל.
כהמויות שאוכלת טובות כל עוד היא רגועה , מתפתחת ועולה במשקל.
מים - כדאי בין הארוחות אפשר גם הלילה אם נרגעת מהם.
גרגר לעומת טרי - בתהליך העיבוד של הגרבר בכל זאת נפגעים חלק מהרכיבים - את יכולה לתת לפעמים גרבר ולפעמים טרי - גם בשל העובדה שלגרבר יש טעם אחדי ומרקם אחיד ואילו לפירות טריים ישנן שינויים ביכולת שלנו לטחון ובטעם - כך תהיה פתוחה יותר לשינויים .
את המרקם הטחון אפשר להתחיל למעוך במזלג סביב גיל שמונה חודשים או בהתאם להתקדמות של ביתך שאני בטוחה שתוכלי לזהות .
במרק את יכולה לשים ירקות מסוגים שונים בטטה דלעת גזר קישוא תפוא וכן קטניות כמו אפונה עדשים גרגרי חומוס . נסי לשלב גם מקור לבשר כמו הודו או עוף . (הודו עשיר יותר בברזל )
במנת הפירות את יכולה להוסיף מנת שומן כמו טחינה או ממרח שקדים או אבוקדו וכך גם במרק שלה - הוסיפי כפית שמן זית למנת אכילה שלה .
ויטמינים - את כיולה לתת בכפית הפירות הראשונה כך תדעי שאוכלת אותם
כאמור אם תשלחי לי כתובת מייל אשלח לך מדריך מסודר.
נשמע כי את פועלת בסדר גמור לגילה של ביתך :)
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. הכנסתי את המייל שלי בפרטי
רורי25/12/2012השולח.הי. אני לא יכולה לראןת. כתבי כאן או אלי [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)