תפריט לבן שנה ושלושה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט לבן שנה ושלושה חודשים
    אורטל
    28/01/2013

בוקר טוב ,
    בני בן שנה ושלושה חודשים - מגיל חצי שנה באחוזון נמוך , כיום הוא שוקל עפ"י משקל ביתי
    9.5 קילו . הוא מאוד בררן באוכל , למרות שבגן אוכל יפה עד 4 ,אבל בבית וגם בימי שישי ושבת לי הוא עושה בעיות עם אוכל . בעיקרון התפריט שלו הוא כזה :
    6:30 - תמ"ל עם 2 כפות מלאות של דייסה . בין 120-180
    9:00 - כריך עם גבינה/ חומוס , נדיר שהוא מסכים לטעום ביצה או ירקות חתוכים
    11:45 - ארוחה בשרית : קוסוקוס עם ירקות ועוף / בולונז עם פסטה/ קציצות עם פתיתים..
    12-14:30 - שינה
    15:00 - מעדן ולפעמים כריך עם ריבה ב- 15:30
    16:00 - במבה , עוגיה וכו'..
    17:30 - מרק ירקות(תפו"ח,גזר,דלעת,קישוא,בטטה) עם עוף ופסטה טחון ( ממש כמו של התינוקות) הוא מאוד אוהב עדיין.
    19:00 - לפעמים כריך עם גבינה/טוסט/פיצה או בננה ( לא תמיד רעב בשעה הזאת ולא מוכן ביצה וירקות)
    20:30 - תמ"ל עם 2 כפות דייסה בין 120-180 ( תלוי אם אכל ב- 19:00 )
    01:00 - מתעורר לאכול תמ"ל - בין 120-180 עם 2 כפות דייסה.

האם התפריט מספיק מגוון , האם אני צריכה לשנות משהו ?
    אני מרגישה שמגיל חצי שנה אני במרדף אחרי האוכל בגלל המשקל הנמוך .

חשוב לי לציין שהוא ילד מאוד אנרגטי ובקושי יושב .

תודה מראש
    אורטל ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תפריט לבן שנה ושלושה חודשים - תגובה

שירי יום טוב
    28/01/2013

הי אורטל, בעיקרון עד גיל שנה הוא צריך לשלש את משקלו פחות או יותר. בדרך כלל ילדים בררניים יאכלו יותר טוב בגן מאשר בבית מכיוון שפחות מתפנקים בגן ואוכלים בסביבת ילדים אחרים. אני ממליצה לך קודם כל להתחיל לגמול אותו מהארוחה בלילה. וכשמתעורר כדי לאכול, תני לו בהתחלה בקבוק עם מים עד שיפסיק להתעורר. בהתחלה יתנגד אבל בדרך כלל תוך שבועיים מתרגלים, כך יאכל טוב יותר במהלך היום. 2 מזונות שחסרים לו בתפריט הם פירות שניתן לשלב בתפריט במקום החטיף הקבוע בשלוש וחצי, ופעם- פעמיים בשבוע ניתן לשלב חטיפים בריאים יותר (חלווה, פתי בר, פירות יבשים). ודגים או הודו שאפשר לתת במקום העוף בערב 2-3 בשבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה - שאלה נוספת?

אורטל
    28/01/2013

הוא לא אוהב כל כך פרות . הוא מידי פעם מסכים לאכול חצי בננה .
    לגבי שאר הפרות , ניסיתי טחון, חתיכות קטנות , מרוסק והוא מוציא מהפה . גם בתור תינוק הוא לא אהב פירות טחונים אלא רק גרבר .
    זה בסדר אם אתן לו גרבר - זה מספיק מזין ?
    ואיזה תחליפים יש לפרות במידה ולא יסכים גם גרבר?

תודה ענקית מראש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמשיכי להציע טרי אבל זה בסדר גמור

רוניתה
    29/01/2013

אצלי הבכור אובחן עם אוטיזם ולא הסכים לאכול שום פרי מרוסק/ טחון חוץ מגרבר. בסה"כ מדובר במזון לתינוקות ששומר על הויטמינים בגלל אריזת הואקום וזה בסדר גמור לתת אותו, במקביל- אל תפסיקי להציע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה - שאלה נוספת? - תגובה

שירי יום טוב
    30/01/2013

הי אורטל,
    את יכולה לתת לו גרבר וכמו שציינו בתגובה אלייך גם להמשיך להציע במנות קטנות פירות טחונים שעדיפים מבחינת הערך התזונתי ופחות מרוכזים בסוכר פירות. במידה ולא מוכן כלל לאכול פירות עדיין לא להפסיק להציע מבלי להכריח ולהקפיד על ירקות מגוונים בתפריט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו