מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכלrot30/01/2013
היי הבן המתוקי שלי בן 7 וחצי חודשים,את שלב הטעימות עבר...נתנו לו בטטה, תפוא, גזר דלעת,קישוא לא אהב כל כך....
נתתו ניסיון של מרק מרוסק עם עוף-בהתחלה אהב ובימים האחרונים לא ממש....
אבוקודו, בננה ותפוע אוכל בשקיקה,יוגורט מחלב עיזים מלא או כבשים גם אוהב וגם דייסת קוואקר עם תמר טחון-בטעימות קטנות -האם זה מתאים.....
האם מותר לטחון סוגי אגוזים ושקדים ולערבב אולי עם חלב אם?
האם אפשר לנסות לתת ירקות חיים מעוכים...בחורף זה קצת קר ואולי לא נעים לאכול קר...
הוא יונק ואוהב את זה מאוד.
השאלה האם זה מספיק לו?
הוא ילד אקטיבי ופעלתן ושאני מושיבה אותו בעגלה כי עדיין לא יושב הוא לפעמים שמח ולפעמים מסובב את הראש...
אני מבינה שהטעמים בגיל הזה משתנים ואולי באמת לא רעב בדיוק שאני מציעה...
אבל אני משתדלת שעה וחצי שעתיים אחרי הנקה להציע משהו....
הוא גם עדיין מתעורר פעם ונדיר פעמיים לינוק בלילה-אחות טיפת חלב אמרה לי שזה תקין.
אודה לך על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין מענה???
rot06/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל - תגובה
עדי אפרתי רסולי06/02/2013ערב טוב וסליחה על העיכוב,
התחלת אכילת מזונות מוצקים הינה תהליך שעשוי לקחת זמן עד לביסוס של ארוחה .
הנה מספר עקרונות שכאי לחשוב עליהם-
הקפדה על חוויה של אכילה משותפת , ךהאכיל אך גם לאכול בעצמך במקביל - מיצר תחושת בטחון ואמינות אצלו.
נסיון לזהות סימני רעב שלו על מנת להציע כשרע - נשמע שטווח שעתיים מהנקה יכול להיות הזמן הנכון ויש להמשיך להציע.
בשלב הזה לא הייתי מציעה יותר מפעמיים ביום על מנת לא לתסכל אותך אות אותו.
שימי לב כי לא הייתי משלבת כמויות גדולות של חלב - ובפרט אין צורך בחלב ניגר , ניתן לשלב במידה מוצרי חלב אך חשוב לבסס קודם לכן ארוחה עשירת ברזל (המכילה קטניות /הודו/בקר) לפני שמציעים מוצרי חלב.
ההנקה היא חשובה וטובה אך חשוב שתהיה מסודרת על מנת שיאכל כאשר רעב ישבע וימשיך בסדר היום, הנקה על פי דרישה בגיל הזה(אינני יודעת אם זה המצב) יכולה ליצור מעגל שבו הילד בעצם לא צריך/רוצה מוצקים . המשיכי להניק אך דאגי לריווח הנקות ושילוב של 2 ארוחות מוצקים.
1-2 יקיצות בלילה הן בהחלט נורמליות , על מנת שלא יגדיל את תדירות היקיצות נסו לבסס קצת יותר את אכילת המוצקים וליצר ארוחות הכוללות פחמימה(תפוא/אורז/בטטה/קינואה/פסטה) חלבון(בשר/דים/ביצים/קטניות) ושומן( טחינה /שקדיה/שמן זית)
בהצלחה:)
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
rot07/02/2013אני שנייה רוצה לעשות סדר מדברייך...
אין לו עדיין שינייםֿ לכן איך פסטה ואורז???
הוא מאוד אוהב יורגורט עיזים עם בננה תפוח אחרי הצהריים אבוקודו ולעיתים ביצה קשה..
אני מבינה מה שאת אומרת על רווח בין יניקה ןארוחה
מהי הכמות המטעימה שאדע שזו אכן ארוחה?
200 מל הוא לעיתים מסיים 150 יוגורט +פרי זה יפה לארוחה??
האם את ממליצה על דייסת סולת? אולי אוכל שללב עם חלב שלי?
לגבי אבקת שקדים ואגוזים טחונים מומלץ להוסיף לדייסה?? או לא בגיל הזה
הוא גם אוהב דייסת קווקאר בערך 150 גם כן...אך לפני השינה מקבל הנקה..ואז בשבוע האחרון ישן לילה שלם עד הבוקר שזה הישג גדול עבורו ועבורינו
מודה לך מאוד על תשובת המשך
האם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)