המשך לשאלה שהעלית כאן. אודה לתשובה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך לשאלה שהעלית כאן. אודה לתשובה.
    ירדן
    30/01/2013

שלום לכן, העלתי כאן שאלה לפני מס׳ שבועות בנוגע לביתי, ובגלל שלא ענו, לא חזרתי לבדוק אם יש תשובה עד אתמול, ואז ראיתי שדפנה ענתה לי. תודה רבה. העיניין עדיין לא נפתר ושאלתי היא לגבי האם ייתכן כי ביתי מבלבלת בין אכילה ביום ללילה? כיום כבר בת ארבעה חודשים ושבוע. משקל אתמול בטיפת חלב היה 6.250 ק״ג. היא אוכלת ב8:00 ב 12:00 ב 15:00 ב 18:00 ואז מתעוררת שוב לאכול בסביבות 1:00 או 2:00 בלילה. העניין הוא שבלילה היא אוכלת בקבוק מלא 120מל בשקיקה ואז חוזרת לישון, ובבוקר אוכלת רק 60 מל. אחכ בצהריים שוב אחת הארוחות היא רק של 60 מל. כוונתי היא שביום היא לא אוכלת מלא כפי שהיתה יכולה ואז קמה בלילה. דפנה שאלה אם יש שינוי כלשהו בחייה והתשובה היא שלא. אני איתה בבית מיום שהיא נולדה. אני מנסה להבין אם אני יכולה להוריד לה את ארוחת ה 2:00 בלילה בכדי שהיא תאכל יותר בבוקר ובמהלך היום. אתמול ניסיתי להוריד לה כמות ולתת לה רק 60 מל בלילה, אך היא התחילה לבכות ולא היתה רגועה אז הוספתי לה עוד. מה ניתן לעשות? תודה רבה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך

ירדן
    30/01/2013

ההודעה שכתבתי לפני היא מתאריך 27.12.12, אם יש צורך לראות מה כתבתי אז. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה שהעלית כאן. אודה לתשובה. - תגובה

דפנה רון
    04/02/2013

ירדן שלום,

אני בהחלט יכולה להבין שמטריד אותך שינוי תבנית האכילה ושהוא לא חוזר.
    מצד שני טוב לדעת שהיא יודעת לדאוג לעצמה (הסימן לכך- אחוזון המשקל בעקומות).

מה אני מציעה?
    1) כדי לחזק ולתמוך בזה שהיא יודעת לדאוג לעצמה ולכמויות התמ"ל המתאימות לה, חשוב לא להיכנס איתה למאבקים על האוכל בלילה!
    לכל היותר, את יכולה להכין לה 10 מ"ל פחות ולראות מה קורה, ולפי זה להחליט אם את ממשיכה להפחית בהדרגה עוד 10 מ"ל (אחרי שעבר שבוע לפחות). במקביל תשימי לב אם היא באמת משלימה את המעט הזה ביום.

2) במקביל, כדאי להבין מדוע היא בוחרת באכילה מהסוג הזה.
    א) אני יכולה להגיד לך, שבמבוגר, שאחוז ריקמת השומן מתוך הרכב גופו- גבוה יותר, אפשר לראות דפוס אכילה דומה. פחות אוכל ביום , ויותר בחצי השני של היום.
    הרכב הגוף הוא מולד ונרכש. בגיל שלה, עדיין אין את האלמנט הנרכש, מאחר והיא לא יכולה להיות פעילה.
    ב) מערכת העיכול- יש תינוקות שלמערכת העיכול שלהם לוקח זמן "להתניע" ואז מרגישים פחות טוב עם אכילה בבוקר.
    תעשי רישום ועקבי אחר זמני היציאות שלה.
    ג) יתכן שיש לה סיבה לבחור אכילה בלילה על-פני אכילה ביום. הסיבות יכולות להיות קשורות לגירויים חיצוניים (טלויזיה, רעשים מבחוץ וכו') או רגשיות (אוירה, תגובה לאכילה). אלה דורשים בירור יותר מעמיק.
    את יכולה לערוך רישום ובו את מתעדת את סוג הרעשים ועוצמתם לאורך היום, ובמקביל את זמני ההאכלה שלה.
    במקביל הייתי מבקשת לראות את סדר היום שלכן וההתנהלות לאורך היום. בשביל לשמור על פרטיות, את יכולה לכתוב למייל שלי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה !

ירדן
    06/02/2013

המון תודה על תשובתך המעמיקה והמושקעת !!! אמשיך לעקוב אחרי הדברים, ואהיה בקשר בהתאם להתפתחויות... בימים אלו היא חלתה, כך שאראה אחרי שהיא תבריא מה קורה... יום נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו