מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארוחות לבת שנה ו 4 חודשיםאיה02/02/2013
שלום
סדר היום הוא כזה:
7.00 בקבוק מטרנה 60-120 מ"ל.
8.30 ארוחת בוקר בגן - פרוסה עם גבינה וירקות וביצה קשה/חביתה
11.00 ארוחת צהריים עוף/בשר+תוספת
13.00 בקבוק מטרנה 60-120 מ"ל. לפני השינה.
15.00 אחרי שנ"צ מקבלת פרוסה עם ממרח תמרים/חומוס/גבינה
17.00-17.30 בבית בקבוק מטרנה 60-120 מ"ל או ארוחת ערב (חביתה+גבינה+לחם או פתיתים וקציצה/מרק) ולפעמים גם בקבוק וגם א.ערב תלוי.
19.00 בקבוק מטרנה 300 מ"ל + דייסת שיבולת שועל.
הפסיקה לאכול בקבוק בלילה בגיל שנה וחודש.
לאחרונה התחילה להוריד כמויות של מטרנה. פעם הייתה אוכלת סביבותה 120-180,היום בבוקר למשל היא בקושי אוכלת 60...
רציתי לדעת האם תקין 4 בקבוקים. עם איזה בקבוק כדאי לי להתחיל להוריד? מה אני יכולה לתת לה למשל בבוקר במקום הבקבוק? תמיד כל רעיון שעולה לי נראה לי לא משביע ומלא ויטמינים כמו שיש בבקבוק.
כמו כו אני מנסה גם במקביל להפחית לה מוצרי חלב כי יש לה המון ליחה ושיעול כל הזמן. איזה תחליפים אני יכולה לתת במקום מוצרי חלב כדי לשמור על הסידן פרט לטחינה? והאם מוצרי חלב באמת ידועים כבעייתיים.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות לבת שנה ו 4 חודשים - תגובה
דפנה רון04/02/2013שלום איה,
1) נשמע שהתהליך של הפחתת התמ"ל נעשה על-ידה - את מספרת שהיא מפחיתה לבד את הכמויות וזה המהלך הטבעי, שתינוק יגדיל לאט את המוצקים ויפחית את החלב.
4 בקבוקים זה בסדר גמור. עד גיל שנתיים אני ממליצה לתת לה להוריד את הכמות בקצב שלה. אחרי גיל שנתיים אם היא עוד לא הורידה מהבקבוקים, את יכולה להוריד בהדרגה, ולהשאיר קצת אם היא רוצה.
2)אם היא לא מקבלת מוצרי-חלב, חשוב לספק לה מקרות לחלבון, לסידן, זרחן, ויטמין D, מינרלים וויטמינים נוספים. לכן לדאוג שהתפריט יכלול הרבה מחיות אגוזים מכל הסוגים, קשיו, שקדייה ,טחינה משומשום מלא, גרעינים, קטניות למיניהם, ביצים , ירקות, נבטים וגם עלים.
חלבון יכול להתקבל גם מדגים, עוף ובשר.
דוגמאות:
- להכין ממרח מאגוזי-מלך, מפקאנים, בוטנים, קשיו, מקדמיה. כדי שיהיה מחיתי ולא פירורים צריך להוסיף שמן זית/שמן שומשום.
- לקנות שקדייה ומחית אגוזי לוז.
- גבינת קשיו (ראי מתכון בפורום הורות טבעית)
- חומוס ביתי (כדי להגדיל את הערך התזונתי)
- טחינה משומשום מלא, אפשר להגדיל את המגוון על-ידי הכנת טחינה ירוקה (עם הרבה עשבי-תיבול) או אדומה (עם עגבניות שרי) או סמוקה (עם סלק- יוצא מקסים) או כל רעיון אחר שעולה על דעתך.
- ממרחי פסטו (בוריאציות של ירק שונה כולל כוסברה, נבטים וסלרי , צנוברים, אגוזים, בוטנים וקשיו)
- אפשר להוסיף שומשום מלא טחון, או גרעינים טחונים היטב למזונות אחרים כמו דייסת קוואקר, קציצות. יש כאלו ששמים טחינה בקציצות אפויות כי זה שומר על עסיסיותן.
- פשטידות ולביבות אפויות על בסיס ירקות, קטניות, ביצה, שמן זית וקמח מלא.
- מחיות של קטניות כמו - מחית אפונה ירוקה, דאל מעדשים אדומים או חומים.
- מרקים המכילים גם קטניות (מרק דלעת שמוסיפים לא 1/2 כוס גרגירי חומוס עם מי הבישול ואז טוחנים), מרק אפונה, מרק עדשים כתומים עם כורכום וכדומה.
- במקום מעדן- דייסת קוואקר עם סילאן ללא סוכר ושקדייה או מחית אגוזי לוז
- ממרח בטעם שוקולד- על בסיס סילאן, מחיות אגוזים ואבקת חרובים (קקאו מפריע לספיגת סידן).
בתאבון ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)