לעדי המדהימה ולשאר היועצות המקסימות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעדי המדהימה ולשאר היועצות המקסימות
    רורי
    04/02/2013

ראשית,
    תודה רבה על התשובות הטובות והמלאות שאתן נותנות.
    מספר שאלות נוספות:
    ביתי בת 7 חודשים.
    1. איך רצוי לחמם את הירקות הטחונים ובכלל אוכל בגיל הזה?
    בכלי נרוסטה על הגז? בכוס מים רותחים? במיקרו? בכוס מים לוקח המון זמן, על הגז נראה לי שזה הורד את הויטמינים המעטים שנשארו. ובמיקרו בכלל נראה לי מסוכן. אז מה עדיף?
    מתי כבר אפשר לחמם במיקרו?
    2. האם כבר אפשר לתת פירות כמו תות שדה וכדומה?
    3. מתי ילדים מתחילים לאכול לחם? סנדוויצ'ים?
    4. האם רצוי בגיל זה לתת רק 2 בקבוקים ביום בבוקר וערב ו- 3 ארוחות (פירות, ירקות וארוחה עם גבינה וביצה נגיד). או שרצוי פירות, ירקות ו- 3 בקבוקים?
    5. מתי אפשר לתת יוגורטים ממותקים? מגבינה ויוגורט היא ממש רוצה להקיא. ואיזה יוגורטים מומלץ לתת?
    6. מה אפשר לתת לשתות מלבד מים רתוחים? אולי מים עם נענע?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לעדי המדהימה ולשאר היועצות המקסימות - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    06/02/2013

הי רורי:)
    חימום אני ממליצה בתוך כלי עם מים רותחים או במקרו אך בכלי חרס ולא פלסטיק.
    תות שדה אני נוטה להיות זהירה בעיקר בגלל הריסוס והשתרשות חומרי ההדברה ( גם אם ביולוגים..) בנקבוביות של התות . מבחינת אלרגיה אם זו כוונתך את יכולה לתת ולבחון את התגובה 3 פעמים לפחות .
    ילדים מתחילים לאכול כריכים סביב גיל 8-10 חודשים תלוי האם נחשפו לזה ומידת הבשלות שלה . לקראת גיל 8 + חודשים את יכולה לתת לה קרעי לחם ובהמשך לאחוז בקשה של לחם כך תלמד לאט לאט..
    בגיל 7 חודשים - אני צופה שיהיו 2-3 ארוחות מוצקים ועוד כ 3 בקבוקים
    מוצרי חלב אני ממליצה לשלב לקראת 8-9 חודשים ורק לאחר שהתבססה ארוחה עתירת ברזל כדוגמאת (בקר/הודו/קטניות) , ממליצה לתת לא ממותקים הדרישה למתוק תגיע ככל שתגדל , עד שלא תבחין בזה אני ממליצה להגיש את הביו הלבן - ישנם חמוצים וחמוצים פחות .
    אם רוצה להקיא ממוצרי חלב הייתי ממתינה ומציע בהמשך - כשאפשר יהי למרוח על לחם ולא דוקא לאכילה מכפית .
    רק מים!!!!! אין צורך בכל מקור נוזלי אחר:) חשוב לשמר הרגלי שתיה בריאים של מים באופן בלעדי.
    לילה טוב:)
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו