מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסיקה לאכול פירותורדית14/02/2013
הי. וסליחה אם השאלה ארוכה מדי...
הבת שלי בת 10.5 חודשים. עד לפני חודש זה היה סדר היום התזונתי:
7:30 לערך - 180 CC סימילאק
9:30 לערך - פירות (בהתחלה טחון ולאט לאט גס יותר. הגענו למצב שחותכים לקוביות ואוכלת יפה)
אח"כ היתה הולכת לשנת בוקר
12:00 ארוחת צהריים (עוף/בקר/הודו עם ירקות/קטניות/פחמימות...)
14:30 לערך 180 CC סימילאק (היתה שותה לפני שהולכת לישון צהריים)
אחה"צ עוגיית בייבי ביס
בסביבות 18:30 ארוחת ערב (אבוקדו עם עגבינה ופרוסת לחם /ביצה...)
לפני השינה 20:00 בקבוק 180CC
לאחרונה - מסרבת לאכול את הפירות למרות שמנסים להציע לה בזמנים שונים ביום, אחה"צ היתה בוכה מלא באי שקט (נראה היה לנו שכואבת לה הבטן והיו גזים /גרעפסים).
בשבוע האחרון התחלנו לנסות משהו חדש ואני לא ממש שלמה איתו:
בקבוק בוקר נשאר
כשמתחילה לקטר בסביבות 8:30-9:00 מנסים לתת פרי אחד אם לא משכיבים לישון ומנסים לתת לה כשקמה בסביבות 10:00-10:30
בסביבות 11:30-12:00 (תלוי אם אכלה קודם פרי או לא ) - ארוחת צהריים
בצהריים (לפני או אחרי השינה) הורדנו את הבקבוק והתחלנו לתת חצי כריך. לא תמיד אוכלת אותו. אבל יש בעיה כי האחיות שלה חוזרות מבית ספר ורואה אותן אוכלות ואז מקטרת, לא רוצה ללכת לישון... מאז שהורדנו את הבקבוק בצהריים מאוד נעים איתה אחר הצהריים - היא לא צורחת, לא כואבת הבטן...
ארוחת ארבע: מעדן או מנסים לתת פרי
ואז ארוחת ערב ובקבוק לפני השינה כרגיל.
מה דעתכם? אני לא ממש שלמה עם השינויים - וגם לא ברור לי כ"כ מדוע הפסיקה עם הפירות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי? אשמח לתשובה
ורדית14/02/2013ב ב ק ש ה
משום מה דילגו עלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסיקה לאכול פירות - תגובה
עדי אפרתי רסולי14/02/2013הי ורדית ,
אם ביצעתם שינוי והוא טוב לה אז כנראה שעשיתם דבר טוב:)
המשיכי להציע פירות גם אם יש צורך לטחון אותם שוב , אין בכך בעיה כי אני מבינה שבסה"כ מסוגלת לאכול מרקמם שונים . אם תראו שאוהבת את הפירות הטחונים הציעו אותם טחונים ובמקביל המשיכי להציע אותם גם בצורתם הטבעית . לא הייתי מתעקשת על כל מזון שהוא אלא רק ממשיכה להציעו . הציעו גם ירקות כך שתיהיו מקורות נוספים טריים - למשל סלט מגורד על פומפיה או חלקו הפנימי של מלפפון חתוך לרצועה . תינוקות משנים אכילתם (וגם אנחנו...) כל עוד תהיו קשובים אליה תמשיכו לזכות בשיתוף פעולה מצידה ,
שני בקבוקים בגיל 10 חודשים מספיקים ועל כן אל תרגישי לא בנוח עם הורדת בקבוק הצהריים.
לילה טוב ,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)