סרבן בקבוק - האם כדאי לתת דייסה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרבן בקבוק - האם כדאי לתת דייסה?
    חנה
    17/02/2013

שלום,
    בני בן חמישה וחצי חודשים ועד היום ניזון מהנקה מלאה. במקביל, לפני כשבוע התחלתי איתו טעימות של ירקות (דלעת, בטטה, קישוא וגזר - כל יומיים נתתי משהו אחר - כשתי כפות שהתקבלו בברכה).
    הכל נפלא, עד השלב שצריך לאכול מבקבוק - לא מוכן לקבל בקבוק בשום פנים ואופן, לא עם חלב שאוב ולא עם תחליף חלב.
    לצערי עלי לחזור לעבודה ולכן חשבתי להחליף את מנת החלב השאוב במנת דייסה בבוקר ובצהריים מנת ירקות.
    1. האם דייסה מחליפה מנת חלב אם?
    2. האם ניתן לערבב את הדייסה עם חלב אם והערכים התזונתיים של החלב ישמרו?
    3. השמנת יתר - בני נולד במשקל של מעל 4.5 ק"ג, ונכון להיום שוקל קרוב ל9 ק"ג. אני חוששת מהשמנת יתר. האם החשש שלי מוצדק? ואם כן מה ניתן לעשות? איזה דייסה עדיפה?
    תודה מראש :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סרבן בקבוק - האם כדאי לתת דייסה? - תגובה

דפנה רון
    17/02/2013

חנה שלום,

1) דייסה לא מחליפה חלב-אם מבחינת הערכים התזונתיים שלה. היא מספקת בעיקר פחמימות.
    2) בשביל לערבב דייסה עם חלב-אם, בדרך כלל צריך לחמם אותה ואז נפגעים חלק מהערכים התזונתיים.
    3) עדיין מוקדם לחשוש מהשמנת יתר. יש תינוקות ששוקלים כך בהתחלה וזה המהלך הטבעי של הגדילה שלהם. יחד עם זאת, במקרים מסוימים אפשר לזהות התנהגות אכילה המגדילה סיכוי להשמנה. באופן כללי אני ממליצה על דייסת שיבולת שועל, אך צריך לברור ממנה קליפות קשות.

לגבי הסירוב לבקבוק, הוא אפייני מאד לתינוקות יונקים. הם פשוט לא רגילים. יכול לקחת זמן להרגיל אותם לבקבוק. לכן תמשיכי להציע בקבוק, ושיציעו לו גם כשאת יוצאת לזמן קצר. כך שבהדרגה הוא יוכל להתרגל לרעיון של הבקבוק. מאד חשובה ההדרגתיות. זה עושה את התהליך קל יותר לשני הצדדים.
    בנוסף אם משאירים מספיק זמן להרגיל לבקבוק, זה מוריד מהמתח סביב הסירוב ומשפיע על התהליך, אף יכול לקצר אותו.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרה לי אותו דבר טומי טיפי הציל אותי

סול
    20/02/2013

מדהים גם לי קרה ביוק אותו דבר החלפתי מלא בקבוקים עד שהוא נידלק
    על טומי טיפיפיטמה רחבה ממש דומה לשד אם מרחתי לו חלב שאוב עלי והוא התאהב עם זה ממליצה בחום זה הציל אותי ..:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו