אוכל לבת שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוכל לבת שנה
    מירי
    18/02/2013

שלום,
    ביתי בת שנה,
    כיום אוכלת שני בקבוקי פורמולה (180 מ״ל), אחד לפני השינה ואחד בבוקר. בשאר היום אוכלת אוכל רגיל.
    יוצא שהיא אוכלת שלוש ארוחות של אוכל רגיל וזה לא נראה לי מספיק. האם באמת שני בקבוקים ליום זה יותר מדי? האם ומתי להחליף לה את הפורמולה למשהו אחר?
    האם כדאי לתת פחות בבקבוק של הבוקר ואז תהיה רעבה יותר מהר (כי כיום זה מחזיק אותה שבעה ל4 שעות), או שאולי כדאי לשים משהו אחר בבקבוק? מה דעתך על חלב דקלים או שקדים, זה בריא?

בנוסף אני רוצה לוודא שאני נותנת לה לאכול בסדר-
    בבוקר אוכלת פירות טחונים, בדרך כלל שזיף ואגס או תפוח עם כפית טחינה.
    לפעמים אוכלת מנת עוף ופחמימה בצהריים או מרק עוף וירקות טחון
    ובערב אוכלת אבוקדו או חביתה עם עגבניה ולחם או לחם עם גבינה לבנה.
    מנשנשת קצת קרקרים לתינוקות או לחם כשאנחנו מחוץ לבית.
    האם הארוחות נראות לך בסדר?
    האם צריך להקפיד על מנה בשרית כל יום?
    אני לא נותנת לה כל כך מוצרי חלב כי אני לא יודעת מה נחשב בריא, מה מומלץ לתת? לדוגמא האם מוצרלה היא גבינה שמנה או שהיא מומלצת?
    תודה רבה רבה מראש על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוכל לבת שנה

הוספת תגובה

• אוכל לבת שנה - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    21/02/2013

שלום מירי-
    בגיל שנה בהחלט סביר שעדיין תשתה 2 בקבוקים . אך בהחלט ניתן להקטין את בקבוק הבוקר כך שתהיה רעבה קודם לכן. התפריט של 3 ארוחות מוצקים מספיק במידה ואת מרגישה שהיא שבעה רגועה מתפתחת ועולה במשקל.
    לא לגמהר הצלחתי להבין האם ארוחת הצהריים טחונה או לפעמים גם במרקם גס, בכל אופן יש לשלב גם מזונות גסים בתפריט(רכים או מעוכים במזלג)
    לקראת גיל שנה ו4 -6 חודשים את יכולה להוריד את הבקבוקים ואז אין צורך להגיש בהם משקה אחר אלא להורידם לחלוטין. כל עוד שותה מבקבוק אל תמירי אותו במשהו אחר מהפורמולה של התינוקות .
    מוצרי חלב ניתן לתת את הלבנים ואלו שלא הוסיפו להם טעמים - מוצרלה היא בסדר גמור ויש לשלב גם יוגורטים טבעיים או גבינה.
    מנה בשרית אינה מתחייבת כל יום אך כדאי לשלב קטניות במקומה כנזיד כקציצות או כמגדרה או אורז עם שעועית.

יום טוב!
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו