מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנה ותשעה כל הזמן רוצה אוכלרוני06/03/2013
היי,
הבת שלי מהרגע שהיא קמה עד לדקה שהיא הולכת לישון מבקשת אוכל ולרוב בצורה בררנית היא מבקשת משהו ספציפי לאכול ולא מוכנה משהו אחר עד שרבים איתה.
גם אם היא מקבלת את מה שביקשה כמו למשל תפוח אז היא אוכלת ביס מכל פלח ואז רוצה תפוח חדש.
הגענו למצב שכל שעה הילדה מבקשת אוכל.
אין לי בעיה עם כמות האוכל אבל זה מתחיל להרגיש חלק ממשחק ופחות מרעב, הייתי שמחה לדעת איך להרגיל אותה לאכול בארוחות מסודרות כמות מספיקה של אוכל שתחזיק אותה כמה שעות במקום כל הזמן קצת.
ובנוסף איך מונעים את התפרצויות הבכי והצעקות שהיא רוצה לאכול משהו שאין או שאני לא רוצה לתת לה כמו מעדן שלישי באותו יום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ותשעה כל הזמן רוצה אוכל - תגובה
ענת תבור06/03/2013בתך אכן עסוקה בחיפוש אחר תשומת לב דרך האיטרקציה מסביב לאוכל. חשוב להציב לה גבולות מאוד ברורים ומוגדרים. בגיל שנה ותשעה חודשים היא יכולה בהחלט להבין גם הסברים מילוליים קצרים. חשוב לדבר אליה בצורה ברורה ותקיפה, אך בשום אופן ללא כעס וללא תוקפנות. התקפי בכי והתפרצויות זעם עובדים רק אם ההורים נכנעים להם. אם לא תכנעי ותתני לה את מה שהיא דורשת היא תבין מהר מאוד שההתנהגות הזאת לא תועיל לה ותפסיק זאת, אפשרי להסיח את דעתה מהמאבק על האוכל באמצעות הצעה למשחק או פעילות אחרת שתעשה יחד עם ההורים. כדאי לתת לה חיזוק חיובי על כל התנהגות רצויה. חשוב גם לבדוק במקביל איפה אפשרי להעניק לה יותר תשומת לב כמו למשל לשחק איתה ולעשות יחד פעילויות מהנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)