תינוקת בת 6 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 6 חודשים
    YASMIN
    20/03/2013

שלום רב! בתי עוד כמה ימים בת 6 חודשים. מגיל 5.5 חודשים היתחלתי עם טעימיות של פירות וירקות מאודים. עד עכש'ו עשיתי לה מחיות מדלעת, קישוא, גזר, אגס ותפוח. התחלתי מכפית 1 ועכש'ו היא אוכלת כבר 4-5 כפיות פעמיים בים. פעם 1 מנת ירקות ופעם שניה מנת פירות. יש לי כמה שאלות:
    1. באיזה גיל היא כבר צריכה לאכול מנה שלמה של הפירות וירקות ומה הכמות של המנה 1.
    2. כמה מיים אני צריכה לתת לה עכש'ו כש היא לוקחת רק כמה כפיות וכמה מיים אני אצטרך לתת לה כשהיא תוכל מנה שלמה?
    3. רציתי לתת לה בטטה, אבל כל הבטטות שקניתי היו עם הרבה סיבים, אז פחדתי לתת לה. מה עושים?
    4. אני רוצה לתת לה אבוקדו, כמה לתת?
    5. בהמשך לעבור למרקים עם המרקם יותר מימי או להמשיך עם מחיות? באיזה מרקם אני צריכה להגיש אוכל?
    6. מה עוד אני יכולה להציע לה בגיל הזה?
    תודה רבה, יסמין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 6 חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת 6 חודשים - תגובה

דפנה רון
    20/03/2013

יסמין שלום,

1) הבת שלך תקבע לפי הקצב שלה, מתי הארוחה תחליף בקבוק, וזה לפי שתדלג על בקבוק, כי כבר תהיה שבעה מהמוצקים.
    2) הגישי לה בקבוק עם מים, לא בדיוק בזמן שהיא גם רעבה, כדי שלא תשתה במקום לאכול. כמה שהיא תרצה היא תשתה, ככה תדעי בערך איזו כמות למלא בבקבוק.
    3) באמת עדיף ירקות ושורשים לא סיביים. תקני את הירקות והשורשים הצעירים ביותר שאת מוצאת בעונה.
    4)תמעכי מעט אבוקדו והיא תקבע כמה.
    5) בינתיים תשארי במרקם מחיתי.
    6) את יכולה להציע לה ירקות שורש, דלעת ודלורית, ירקות ופירות חיים טריים מרוסקים, מרקי קטניות (אחרי השרייה של 24 שעות והחלפת מים פעמיים ביום), פירה מאפונה או מעדשים כתומות, חומוס בייתי, מחיות אגוזים ושקדים, מרק עם עוף מרוסק, מעט טחינה.

בהצלחה
    וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו