מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת 6 חודשיםYASMIN20/03/2013
שלום רב! בתי עוד כמה ימים בת 6 חודשים. מגיל 5.5 חודשים היתחלתי עם טעימיות של פירות וירקות מאודים. עד עכש'ו עשיתי לה מחיות מדלעת, קישוא, גזר, אגס ותפוח. התחלתי מכפית 1 ועכש'ו היא אוכלת כבר 4-5 כפיות פעמיים בים. פעם 1 מנת ירקות ופעם שניה מנת פירות. יש לי כמה שאלות:
1. באיזה גיל היא כבר צריכה לאכול מנה שלמה של הפירות וירקות ומה הכמות של המנה 1.
2. כמה מיים אני צריכה לתת לה עכש'ו כש היא לוקחת רק כמה כפיות וכמה מיים אני אצטרך לתת לה כשהיא תוכל מנה שלמה?
3. רציתי לתת לה בטטה, אבל כל הבטטות שקניתי היו עם הרבה סיבים, אז פחדתי לתת לה. מה עושים?
4. אני רוצה לתת לה אבוקדו, כמה לתת?
5. בהמשך לעבור למרקים עם המרקם יותר מימי או להמשיך עם מחיות? באיזה מרקם אני צריכה להגיש אוכל?
6. מה עוד אני יכולה להציע לה בגיל הזה?
תודה רבה, יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 6 חודשים - תגובה
דפנה רון20/03/2013יסמין שלום,
1) הבת שלך תקבע לפי הקצב שלה, מתי הארוחה תחליף בקבוק, וזה לפי שתדלג על בקבוק, כי כבר תהיה שבעה מהמוצקים.
2) הגישי לה בקבוק עם מים, לא בדיוק בזמן שהיא גם רעבה, כדי שלא תשתה במקום לאכול. כמה שהיא תרצה היא תשתה, ככה תדעי בערך איזו כמות למלא בבקבוק.
3) באמת עדיף ירקות ושורשים לא סיביים. תקני את הירקות והשורשים הצעירים ביותר שאת מוצאת בעונה.
4)תמעכי מעט אבוקדו והיא תקבע כמה.
5) בינתיים תשארי במרקם מחיתי.
6) את יכולה להציע לה ירקות שורש, דלעת ודלורית, ירקות ופירות חיים טריים מרוסקים, מרקי קטניות (אחרי השרייה של 24 שעות והחלפת מים פעמיים ביום), פירה מאפונה או מעדשים כתומות, חומוס בייתי, מחיות אגוזים ושקדים, מרק עם עוף מרוסק, מעט טחינה.
בהצלחה
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)