תינוקת בת שנה וחודשיים לא אוכלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת שנה וחודשיים לא אוכלת
    סיון
    24/04/2013

שלום ,
    בתי כבת שנה וחודשיים ולא אוכלת את ארוחת הצהריים שאני/אחותי מכינות. לפעמים היא מנשנשת ורק ״טועמת״ כמה כפיות ולפעמים ממש לא פותחת את הפה.
    כמובן שאני נותנת לה לאכול שאני יודעת שהיא רעבה( אחרי 3 שעות מארוחת בוקר שכוללת נשנוש של סנדביץ עם גבינה או חביתה ומעדן, וגם לא תמיד היא אוכלת הכל)
    כמובן שאני מכינה אוכל שאני יודעת שהיא אוהבת כמו פתיתים, בורגול,אפונה וגזר וכנפיים אבל ממש קשה להאכיל אותה. תמיד אני נותנת איזשהו משחק ביד כדי שתתעסק איתו ויסיח את דעתה וכך אני מאכילה אותה. אני יודעת שזו לא השיטה הכי טובה אבל רק בדרך הזו היא אוכלת. כל פעם אני מנסה להמציא את הגלגל מחדש ולתת לה "משחק" אחר כמו שלט, תג עובד, בקבוק עם עט בפנים שיעשה רעש ועוד..זה מחזיק מס' דקות עד שאני צריכה לעבור למשחק אחר. ניסיתי גם בלי הרבה אטרקציות מסביב- לא ככ הולך, אלא אם כן היא מאוד מאוד רעבה ואני משתדלת לא להגיע איתה למצבים האלו (לדוג' פער של 6 שעות מהמטרנה בבוקר).
    עליי לציין שהיא יושבת בכיסא אוכל, אני נותנת לה להתנסות לבד ולאכול לבד. לרוב היא משחקת אבל כשבא לה שמה בפה. אני מראה לה שגם אני אוכלת ביחד איתה כדי שידרבן אותה אבל לא תמיד עוזר.
    עליי לציין שהמשקל שלה יחסית נמוך. בגיל שנה שקלה קרוב ל-9 ק"ג.

מה ניתן לעשות?
    משבוע הבא אני מכניסה אותה לגן ומאוד חוששת שבגלל שלא יצליחו להאכיל אותה יתנו לה רק מטרנה בבקבוק..

תודה על המענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה וחודשיים לא אוכלת - תגובה

תרצה שני
    25/04/2013

סיוון הי,
    יתכן שדווקא הכניסה לגן כן תאפשר התקדמות בנושא האוכל. לרוב צוותי חינוך מנוסים בהאכלת ילדים. כמו כן ישנה השפעה של הסביבה של ילדים אחרים שאוכלים. סביבה זו פעמים רבות משפיעה על הילדים יותר מסביבת המבוגרים.
    לעצם הנושא של מיעוט האכילה. הכמות אותה הילד צורך שונה בין ילדים שונים, אם היא שומרת על האחוזון משקל שלה, גם אם הוא נמוך מלכתחילה, אין בעייה. אם ישנה בעייה של משקל מומלץ להגיע לדיאטנית ילדים שתיתן לכם המלצות איך להעשיר את תזונת הילדה, ואיך להתנהל תזונתית בצורה מייטבית עבורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו