מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לבן שנהtuti15/05/2013
שלום רב.בני בן 11 חודשים
באחזון 25 שוקל כ-9.5 קילו ילד פעלתן וחיוני.
עדיין יונק 4-5 פעמים ביום
בבוקר אוכל דייסת קוואקר עם מעט שקדייה או טחינה-מאוד אוהב.
לא כל כך אוהב מרק ירקות (לא חתיכותולא מרקם חלק.
עוף אוכל לא כל יום בחתיכות קטנות מידי פעם פסטה
אוכל חצי אבוקדו ליום יודרט מחלב עיזים או כבשים 3-5 כפות
בערב אוהב חביתה או מקושקשת
עם מעט ירקות (רק בשביל אימון אצבעות ) ולחם חתוך לקוביות קטנות
הולך לישון בערך ב 8וחצי אך מתעורר בלילה פעם אחת
אני מודעת לכך שמטרנה משביעה יותר אבל בחרתי לא לתת.
מה אני יכולה לעשות לו לתחליף כדי שישבע.
אני מודעת לזה שהחלב ביניקרה לא מספיק ומה גם שהוא תמיד אוכל במנות קטנות.
הכוונה שלי לא לדחוף לו או להכריח כי הוא ילד אקטיבי ופעיל
אני מנסה לחשוב רק על שנת הלילה שלו ושלי.
האם למשל חלב עיזים עם מנת דייסה מדולל בבקבוק יכול לסתום אוטו אני לא הכי בקיעה בכמויות שצריך בגיל שכזה.
תמיד יש את האכלנים ויש את הציפורים :)
אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבן שנה - תגובה
תרצה שני16/05/2013tuti הי,
חלב אם משביע לא פחות מתמ"ל ואני מעודדת אותך להמשיך ולהניק. להערכתי צריך להקטין את מספר ההנקות היומיות עד מקסימום 3 ביום ולא יותר. יתכן וחלק מהפעמים זאת דרך של ילדך להירגע והוא אינו באמת רעב.
נסי לארגן כ - 3 שעות בין ארוחה לארוחה (כולל הנקה) כדי שהילד יגיע רעב לארוחה. המשיכי להציע אוכל אצבעות לאכיל לבד כמו כדורי בשר, לביבות, פשטידות, קוביות ירקות כמו גזר מבושל, סלק, בטטה, אפונת גינה.
את יכולה להוסיף לארוחת הערב טחינה, ביצה, גבינות, וקצת ירקות, חתיכת לחם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
tuti16/05/2013תודה על המענה.
אני חושבת שהמנות שהוא לוקח כל ארוחה הן קטנות אותו דבר בהנקה הוא יונק כמה דקות לפני השינה משני צדדים אחרי שאכל ארוחת ערב נאמר ב-8 ואז בסביבות 3 קם לאכול צד אחד.
ניסינו לתת מים אבל בשום אופן לא רצה.אני לא יודעת אם זה באמת רעב או צורך מסויים?
עד איזה גיל היית מעודדת להניק?
אני בטוחה שכמות החלב שלי כבר לא כמו פעם.אני מאוד רזה ולא מצליחה לעלות במשקל מיום שנולד מה גם שלקום בלילה מעייף אותי ואותו.
לגבי היום אין שום בעיה הוא אוכל די מגוון ובשמחה.
אבל בערב והלילה אני שומעת מחברות שנותנות בקבוק ילד ישן עד הבוקר ברוב המקרים
שאלה נוספת אם יש לך מושג יש לו פסים לבנים על כמה מהצפורניים האם זה מצביע על מחסור באבץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
תרצה שני16/05/2013את יכולה לשאוב חלב אם ולנסות לתת לו בבקבוק ואז לראות כמה הוא אוכל כדי לקבל התרשמות.
בדרך כלל ילדים שמגיעים לגיל זה יודעים לינוק בצורה יעילה ולא צריכה להיות בעייה. אני מניחה שאם תקפידי על שתייה ואכילה מסודרת גם לא צריכה להיות בעייה בכמות החלב.
לגבי משך ההנקה, זה תלוי בך, אם את מרגישה שזה כבר מתיש אותך את יכולה לעבור לתמ"ל, מבחינתי גם הנקה עד גיל שנתיים בוקר ולילה תקינה.
קשה לי להאמין שתינוק שינק ומקבל את כל רכיבי המזון מחלב האם יווצרו אצלו מחסורים תזונתיים. על כל מקרה את יכולה להוסיף לו שקדייה לפירות כמקור לאבץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)