שאלה לגבי אומגה 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי אומגה 3
    עדי
    29/05/2013

הי,

יש לי ילד בן שנה ו-4. די בררן באוכל לאחרונה הסכים לאוכול עוף וביצים אבל לא מוכן להכניס דגים לפיו שזה בהחלט מובן בתור אחת שלא אוהבת דגים.
    התחלתי לקנות ביצים מועשרות באומגה 3 ולתת לו כל יום בארוחת ערב חביתה מהביצים האלו.
    ממה שקראתי מקור האומגה 3 בביצים הוא מזרעי פשתן. האם זה מספיק בהנחה שלא אוכל דגים בכלל?
    האם כמות האומגה 3 בתמ"ל (סימילאק) מספיקה?

תודה,

עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי אומגה 3

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אומגה 3 - תגובה

ענת תבור
    30/05/2013

שלום עדי,
    קודם כל טוב שאת דואגת לספק לילד שלך אומגה-3. רוב האנשים לא מודעים כלל לנושא חשוב זה. חומצת שומן אומגה-3 ממקור צמחי אכן פחות יעילה מאשר ממקור של דגים, אבל הגוף שלנו מסוגל לייצר ממנה את חומצות השומן האחרות הנחוצות לגוף בתנאי שהמזון שנאכל אינו עשיר מדי בשמנים צמחיים כגון סויה, חמניות, תירס ועוד (בשמנים אלה יש חומצות שומן אומגה-6 אשר מתחרות בייצור של אומגה-3 בגוף). לכן, במקביל למתן אומגה-3 צמחי כדאי להקפיד להשתמש רק בשמן זית וקנולה לבישול ואפיה ולהמעיט במאכלים תעשיתיים המכילים שמנים אחרים. מקווה שהבנת את ההסברים, הנושא הזה מורכב למדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! עזרת לי מאוד.

עדי
    30/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! עזרת לי מאוד. - תגובה

ענת תבור
    30/05/2013

בשמחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו