מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר מתמ"ל למוצקיםענת31/05/2013
בתי בת 7 חודשים. מגיל חמישה חודשים שילבתי מזון מוצק והיא מקבלת אותו בשמחה.
כיום אוכלת מנת פירות ומנת מרק ( ירקות+ עוף/הודו ואורז מלא)בנוסף לבקבוקים. יש לי שתי בעיות:
1. הילדה אוכלת ממנת הפירות וממנת המרק אך לא כמות גדולה. בין 10-20 כפיות ומיד אחר כך אני משלימה לה עם בקבוק כדי שאני אדע שאכלה ארוחה מלאה. היא אוכלת נהדר בהתחלה ולאחר כמה כפיות פשוט עוצרת ולא ניתן "להכריח" אותה ולהמשיך. ולכן אני משלימה עם בקבוק.
יוצא שאני לא מצליחה בעצם להפוך את ארוחת המוצקים לארוחה בלעדית והיא תמיד מסתיימת עם בקבוק ( שאגב, היא גומרת את כל הבקבוק לאחר המוצקים..) מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מתמ"ל למוצקים - תגובה
ענת תבור31/05/2013שלום יעל, לפי תאורך הילדה מוכנה לאכול בשמחה את המזון המוצק אבל לא אוכלת ארוחה מלאה על בסיס זה. בגיל 7 חודשים זה בהחלט נשמע סביר. תני לה לגדול עוד קצת ובהמשך הזמן לדעתי היא תרצה לאכול כמות גדולה יותר מהמזון המוצק עד שבהדרגה הוא יהפוך לארוחה שלמה. במקביל הייתי ממליצה גם להוסיף טעימות של מזונות רכים מסוגים שונים, לצורך חשיפה למגוון טעמים ואימון הדרגתי באכילת מרקמים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך ועוד שאלה..
ענת31/05/2013המלצת לי לחשוף אותה לעוד מזונות רכים, את יכולה לתת לי דוגמאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך ועוד שאלה.. - תגובה
ענת תבור31/05/2013דוגמאות למזונות רכים: פירה, קציצות בשר טחונות היטב ומבושלות, גבינה לבנה, בננה מעוכה, אפרסק רך וכל מזון במרקם עדין מכל קבוצות המזון. רק חשוב לתת כל דבר בנפרד ובכמויות של כפית או שתיים בכדי לדעת אם לא מתפתחת רגישות למזון זה. בהתחלה נראה לפעמים כאילו קשה לתינוק לבלוע אבל חשוב לא להבהל, רק להשגיח. כך התינוקות לומדים לאכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)