מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 8 חודשים- לא אוכלת מוצקיםדורית08/06/2013
טובה שלום!
בתי בת 8 חודשים, עיקר התזונה הוא הנקה ובשעות הגן חלב שאוב מבקבוק.
מבחינת מוצקים לא אוכלת כל כך, בפועל אף פעם לא אכלה יותר מ 4-5 כפיות מלאות של מזון מוצק כלשהו ברצף. פשוט מסיטה את הראש/ סוגרת את הפה וכו'..
אני והגננת מציעות לה- רסק פרי, ירקות מבושלים טחון/ לא טחון, לחם, בייביביס, דייסת קורנפלור, קורנפלקס (מרוכך במים, עוף, קציצת בקר, אבוקדו וירקות טריים (מלפפון, גמבה וכו').
מאוד חשוב לי שהיא תגדיל את כמות המוצקים כדי להפחית קצת את ההנקות (אני לאו דווקא רוצה להפסיק להניק, בעיקר חשוב לי שתפתח לה תזונה טובה ומאוזנת והרגלים נכונים).
יש לציין: 1. ילדה אלרגנית (דם בצואה). 2. עולה יפה מאוד מאוד במשקל. 3. שותה מים רק בכפית ואנחנו ממשיכים להציע בקבוק.
האם זה מצב חריג?
איך להתמודד על מנת להגדיל את צריכת המוצקים?
תוך כמה זמן צפויה התקדמות?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 8 חודשים- לא אוכלת מוצקים - תגובה
דפנה רון09/06/2013דורית שלום,
יכול להיות שטעית בכתובת? כתבת טובה שלום?
ובכל מקרה אני עונה,
תינוקות עוברים למוצקים בקצב המתאים להם. עד בערך גיל שנתיים מערכת העיכול עדיין עוברת תהליך להבשלה והתחזקות. לכן אם תינוק בגילה בוחר לינוק יותר ולאכול פחות מוצקים, אין בכך שום בעיה תזונתית. היא מקבלת את הערכים התזונתיים מהחלב.
בגלל שאת מתציינת אלרגייה, אני חושבת שאולי מערכת העיכול שלה רגישה יותר ולכן בוחרת לאכול מעט מוצקים מתוך הקשבה לגוף. אך אני לא יכולה להיות בטוחה מבלי להכיר את המקרה לעומקו.
אם תרצי להפחית הנקה משיקולים אחרים, אני ממליצה לעבור לפורמולה עשירה בסיבים פרוביוטים ולא לנסות לשכנע אותה לאכול יותר. שהאכילה תבוא מרצונה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)