מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה הדרגתית מהנקהלילך19/07/2013
היי,
בני בן 11 חודשים כמעט,
יונק מהשד בלי לאכול תמ"ל מבקבוק.
אוכל במשך היום גם מוצקים אך מעט מאוד,
היינו בייעוץ רפואי עקב משקל שירד ואמרו שעלי להפסיק להניקו ולשלב יותר אוכל מוצק במקום.
אני לא כל כך יודעת איך לבצע את זה כיוון שיש לו דרישה במשך היום לציצי ואני מניקה אותו גם בלילה כשמתעורר וקשה לי לסרב לו כשדורש.
איך עושים את זה?
אני גם לא מעוניינת להפסיק לגמרי את ההנקה.
אשמח לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה הדרגתית מהנקה - תגובה
תרצה שני19/07/2013לילך האם נמצא איתך כל היום? מה קורה כשהילד רחוק ממך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
לילך20/07/2013נמצא איתי כל היום,לא נמצא כמעט בכלל רחוק ממני,אולי לרבע שעה ,חצי שעה פה ושם
אבל כל הזמן אפשר לומר איתי.
אני אם יחידנית ומי שעוד נמצאים איתו הם הוריי אבל אינם מטפלים בו - מבוגרים מאוד כבר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן - תגובה
תרצה שני20/07/2013לילך בשלב ראשון את צריכה להיות משוכנעת שנכון לילד שלך לאכול יותר מוצק ופחות לינוק. כשאת משוכנעת קל לך יותר לעמוד מול הרצון שלו. במידה מסויימת זו התנהלות שתפגשי בה עוד הרבה במהלך הגדילה של הילד.
הוא מבחינתו מעדיף את מה שמכיר וקל לו. ואת צריכה לזמן לו את מה שמתאים לגילו ועוזר להתפתחות שלו.
ללמוד לאכול מוצק זהו תהליך הדורש תרגול ומיומנות, ולכן דורש סבלנו מהילד וגם מההורה.
בשלב ראשון החליטי שעה מסוימת שבה את מניקה למשל בבוקר, ובפעם הבאה שהילד רעב האכילי אוכל מוצק כמו פירות, ילד בגיל של 11 ח' יכול לאכול לבד קוביות של פרות רכים. הושיבי אותו בכסא והגישי לו את האוכל. במקביל הציעי לו מים לאחר הארוחה. גם אם הוא מבקש לינוק אל תאפשרי לו אלא עד הארוחה הבאה לאחר שעתיים-שלוש. בהמשך שוב צרי ארוחת מוצקים של עוף/בשר/הודו, ירקות, ותוספות.
הימים הראשונים יהיו יותר בעיתיים עם בכי מרובה יותר והיי מוכנה לך. אך אם את תחליטי על שעות שאת מניקה ובהדרגה תפחיתי את מספרן עד 2-3 ביום, תגיעו גם לזה.
יש לשער שההנקה משמשת לילד גם דרך להרגע, נסי למצוא דרכים אחרות להרגיעו ע"י מוצץ, טיול ועוד.
בהצלחה, תרצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)